Interpretacijski centar Kuća Petra Preradovića uključio se u projekt “Safe stay in Croatia”

Interpretacijski centar Kuća Petra Preradovića uključio se u projekt “Safe stay in Croatia” te nosi oznaku nacionalne sigurnosti kojom daje informaciju svim posjetiteljima da djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Projekt provodi Ministarstvo turizma i sporta, a cilj je educirati i upoznati posjetitelje i dionike u turizmu sa protokolima i mjerama koje se provode u Hrvatskoj na svim razinama turističkih djelatnosti.

– Želimo svim posjetiteljima dati informacije da djelujemo u skladu s aktualnim preporukama. Zdravlje naših djelatnika te naših sadašnjih i budućih posjetitelja nam je na prvom mjestu – rekla nam je voditeljica Interpretacijskog centra Danijela Rešetar.

Uz oznaku „Safe stay in Croatia“, 2020. godine Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC) kreiralo je oznaku “Safe travels” za sigurna putovanja na svjetskoj razini kako bi putnici lakše identificirali destinacije i tvrtke koje su usvojile svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite.

– Pridržavamo se svih preporučenih protokola i mjera da posjetitelji sigurno mogu posjetiti Interpretacijski centar i uživati u Petrovom vrtu – poručila je Rešetar.

Oznaka „Safe Stay in Croatia“ dodjeljuje se besplatno dionicima iz hrvatskog turističkog sektora i ostalima koji su dio lanca putovanja koji se prijave, odnosno podnesu zahtjev.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content