Izložbom u virovitičkoj knjižnici obilježeno 15 godina rada u GLOBE programu u OŠ IBM

U prostorima Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica u srijedu je otvorena izložba „Projekti GLOBE programa OŠ Ivane Brlić-Mažuranić“ kojom je prikazan 15-godišnji rad škole na projektima u GLOBE programu.

Ravnatelj knjižnice Robert Fritz pozdravio je nazočne i čestitao školi na predanom radu i zalaganju te istaknuo važnost suradnje škola i knjižnice. Dugogodišnja GLOBE voditeljica Jasna Razlog-Grlica zahvalila je ravnatelju knjižnice i Neli Krznarić što su pridonijeli realizaciji ove izložbe. Zatim je nazočnim voditeljima i učenicima virovitičkih GLOBE škola kratko prikazala cilj i sadržaj izložbe te zahvalila na dolasku i dosadašnjoj suradnji.

izlozba ucesnici 2

– Svakako, ako stignete, pogledajte izložbu koja je otvorena do kraja ožujka. Obiluje raznim prikazima rada škole: od postera, zahvalnica, majica i bedževa s natjecanja te prikazom rada člancima iz Hlapića. Istaknut je i načinjen popis svih projekata učenika i GLOBE učitelja koje su uspješno prezentirani na državnim natjecanjima i Svjetskim virtualnim simpozijima. Od 12 projekata 8 je nagrađeno. 10 projekata provedeno je u suradnji s drugim školama: OŠ Vladimira Nazora Virovitica, OŠ Josipa Kozarca iz Slatine, OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje, Tehničkom školom Daruvar, te Gimnazijom „Petra Preradovića“ Virovitica – rekla je Jasna Razlog-Grlica, dodavši kako su istraživali lipe, proljetnice, ptice, breze, prikazali opasnost od invazivnih biljaka te značenje stabala u gradu i bioraznolikost Ođenice i Gradskog parka.

– Kod izrade projekata surađivali smo, osim s mentorima iz drugih škola, i sa stručnjacima i znanstvenicima: Mirjanom Špehar, dipl. ing. iz Zavoda za javno zdravstvo „Sv. Rok“ Virovitica, dr. sc. Slavkom Kepecom iz Virkoma, stručnjacima iz Šumarije Virovitica i drugim.

Naši GLOBE učenici, kada nastave školovanje u srednjoj školi, postaju naši suradnici u novim projektima i tako se održava kontinuitet rada u ovom obrazovnom svjetskom-znanstvenom programu. Smatramo da su naši GLOBE projekti odličan primjer suradnje učenika i mentora te stručnjaka iz lokalne zajednice te smo tako doprinijeli promicanju ekološke svijesti u lokalnoj zajednici – istaknula je Razlog-Grlica.

Viroviticki učitelji 1 1

(www.icv.hr, brlici.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content