JASLICE I PREDŠKOLA Dječji vrtić “Čarobna šuma” u Špišić Bukovici planira povećati kapacitete gradnjom novog dijela zgrade

Zbog potrebe za većim kapacitetom, Općina Špišić Bukovica planira izgradnju novog dijela zgrade Dječjeg vrtića “Čarobna šuma” u Špišić Bukovici. Vrtić je otvoren prošle godine i izgrađen sredstvima Ministarstva poljoprivrede. Trenutni kapacitet je 40-ero djece, skupine su od tri do šest godina. Izgradnjom novog dijela mogla bi ga pohađati jaslička skupina, a svoj prostor dobili bi i predškolci.

– Predškola se trenutno još odvija u Rogovcu, ali krenuli smo u projektiranje novog dijela vrtića koji će biti veći od ovog postojećeg, tamo bi bile još dvije jasličke skupine i jedna učionica za predškolce, tako da nam bude sve na jednom mjestu – rekao je načelnik općine Hrvoje Miler prilikom jučerašnjeg (utorak) obilaska vrtića zajedno sa županom Igorom Androvićem te istaknuo kako će novi dio vrtića zadovoljiti sve njihove potrebe, ali i želje mještana.

IMG 0122
Foto: K. Toplak

Prema riječima načelnika, projekt će prijaviti na natječaj Ruralnog razvoja mjera 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, koji je sada u najavi.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content