Plenković, Beroš i Jandroković cijepili se AstraZenecom: “Svaki cijepljeni pojedinac doprinosi zaštiti populacije”

Premijer Andrej Plenković, ministar zdravstva Vili Beroš i predsjednik Sabora Gordan Jandroković cijepili su se cjepivom AstraZenece u Banskim dvorima. Podsjetimo, sva trojica preboljela su Covid-19.

– I dalje ćemo predano raditi na docijepljivanju građana. Svaki cijepljeni pojedinac doprinosi zaštiti populacije i sa svakim cijepljenjem smo bliže novom normalnom. To je korak i vjerojatno uspješnoj turističkoj sezoni. Veliki su izazovi pred nama. Dobro je primišljati o novim varijantama. Ponovit ću, vjerujem da smo ovom porukom ponukali građane da nas prate, da zajedno suzbijemo ovu epidemiju – kazao je ministar Beroš nakon cijepljenja, donosi Večernji.hr.

Opservacija je trajala neko vrijeme i onda smo nastavili razgovarati, dodao je ministar.

– Ostalo je još sedam cjepiva, a kako AstraZeneca može stajati dva dana, oni će biti vraćeni u HZJZ i dalje proslijeđeni prema prioritetima – dodao je Beroš.

– Broj zaraženih je i dalje u porastu, o tome se razgovora i promišlja se o svakome segmentu – kazao je Beroš.

– Osobno mislim da će se dinamika dolaska cjepiva stabilizirati, ali trebamo gledati širi kontekst. Prije pola godine nismo znali hoće li uopće biti cjepiva, kada će biti – rekao je Beroš.

Posljednjih dana u javnosti se pojavio strah zbog nuspojava nakon cijepljenja s AstraZenecom a vezano za stvaranje krvnih ugrušaka koji su doveli do smrtnih slučajeva. Europska agencija za lijekove (EMA) provela je istragu tih događaja te ustvrdila da je cjepivo AstraZenece sigurno i učinkovito. Nakon toga većina zemalja koja je privremeno obustavila cijepljenje tim cjepivom vratila ga je u upotrebu.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content