Pokrenut fotografski natječaj „Virka voli knjige“ u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Virovitici

Ogranak Matice hrvatske u Virovitici u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Virovitica organizira fotografski natječaj „Virka voli knjige“ za učenike osnovnih i srednjih škola.

Natječaj se organizira povodom Dana hrvatske knjige (22. travnja) koji se obilježava kao spomen-dan dovršenja Marulićeve Judite, Svjetskoga dana knjige (23. travnja) koji je spomen-dan smrti engleskoga „barda“ Williama Shakespearea te španjolskoga sanjara Miguela de Cervantesa i povodom Noći knjige. A ovim se natječajem želi poduprijeti i program Ministarstva kulture i medija koji je 2021. godinu proglasio Godinom čitanja.

Sudjelovati mogu svi učenici osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije u dobi od 8 do 17 godina.

Sve što trebate učiniti je pomoću mobitela ili fotoaparata fotografirati knjigu koju upravo čitate ili knjigu koju volite.

Svoje radove možete poslati na mail adresu [email protected] sa svim potrebnim podacima (ime i prezime autora/ice fotografije, dob, naziv fotografije, ime i adresu škole koju pohađa, adresu svoje e-pošte) uz potpisanu suglasnost roditelja. Natječaj traje od 22. ožujka do 22. travnja 2021. godine.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content