Predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost obišli Gradski muzej Virovitica i njegov jedinstven postav “Drveno doba”

Prilikom posjete Virovitici, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić sa suradnicima obišao je u društvu domaćina, gradonačelnika Ivice Kirina, virovitički Gradski muzej koji je svoja vrata u novoobnovljenom Dvorcu Pejačević ponovno otvorio u prosincu 2019.

Kroz stalni postav Muzeja provela ih je ravnateljica Mihaela Kulej te im je ukratko predstavila eksponate koji govore priču o virovitičkoj povijesti, ali i novi stalni postav Drveno doba. Inače, Muzej je za “Drveno doba” prošle godine, nepunih godinu dana od otvorenja, dobio prestižno priznanje struke – godišnju nagradu Hrvatskog muzejskog društva u najznačajnijoj kategoriji – novi stalni postav.

Gosti nisu krili oduševljenje ovim spojem tradicije i suvremenosti, a ovom prilikom nisu bili samo promatrači već su i isprobali dio postava, što Muzej također nudi svojim posjetiteljima.

(virovitica.hr)

07 1
foto: I. Borbaš
03 1
foto: I. Borbaš

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content