Proizvodnja duhana i sustavi navodnjavanja tema sastanka župana Androvića i novog direktora Hrvatskih duhana Imad Ud-din Muhammada

Proizvodnja duhana na području Virovitičko-podravske županije iznimno je važna gospodarska grana. Duhan se ovdje sadi na oko 3.000 hektara, uz prosječan prinos od 2.000 kilograma po hektaru. O tome, kao i projektima navodnjavanja, bilo je govora na sastanku župana Igora Androvića i novog direktora Hrvatskih duhana Imad Ud-din Muhammada i njegovog suradnika, rukovoditelja lanca prodaje Hrvatskih duhana Igora Švarca.

Hrvatski duhani su vodeći otkupljivača duhana koji posluje unutar grupacije British American Tobacco, a već desetljećima, proizvodnja duhana jedna je od najbolje organiziranih poljoprivrednih proizvodnji u Hrvatskoj s kontinuiranim rastom otkupne cijene.

bat posjet 2
Foto: K. Toplak

Župan Andrović i pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije, Bojan Mijok, upoznali su goste iz Hrvatskih duhana s osnovnim karakteristikama Virovitičko-podravske županije, naglasili su krucijalnu važnost proizvodnje duhana na području županije, a govorili su i o projektima vezanim za poljoprivredu, u čemu se posebno ističu sustavi navodnjavanja. Naime, na našem području trenutno se navodnjava oko 3.000 hektara površina, ali s budućim projektima, taj će broj u skoroj budućnosti iznositi 7.000 hektara.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content