Projekt Osječko-baranjske županije: Nakon edukacije nezaposleni brže i lakše pronalaze posao

Deset nezaposlenih osoba s područja Osječko-baranjske županije danas (četvrtak) je primilo diplome za uspješno završeno osposobljavanje po programu „Računovodstvo za mala poduzeća“. Program je verificiran od nadležnog ministarstva, a polaznicima je stečena diploma upisana u e-radnu knjižicu.

Službeno uvjerenje o završenom programu usavršavanja polaznicima je uručio Dragan Vulin, predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije koja provodi ovaj program u okviru višegodišnjeg projekta poticanja zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba. Tom je prilikom Vulin naglasio kako 60 posto polaznika ovakvih edukacija u roku od šest mjeseci pronađe posao, što ujedno potvrđuje smisao i učinke cijelog projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Na uspješno položenom tečaju polaznicima su čestitali pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić Milardović i Marin Seleš, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Osijek čiji su nastavnici provodili edukaciju.

Ukupna vrijednost edukacije u trajanju od 250 nastavnih sati iznosila je 45.000 kuna, a obrađene su teme iz područja računovodstva, knjigovodstva, zakonskih propisa, poslovnih knjiga, inventura, računskih planova, evidentiranja, informatike u računovodstvu i poreza.

Osječko-baranjska županija u suradnji s Hrvatskom zavodom za zapošljavanje Područnom službom Osijek prošle i ove godine provodi edukacije za 55 polaznika, dugotrajno nezaposlenih osoba. Uz računovodstvo za mala poduzeća, tu su programi za voditelje EU projekata, ECDL edukacije i osposobljavanje za obavljanje poslova pomoćnika/pomoćnice u nastavi u radu s učenicima s teškoćama. Uz troškove edukacije, svim polaznicima Županija plaća i prijevoz do učilišta/fakulteta.

Inače, Osječko-baranjska županija putem svog Upravnog odjela za gospodarstvo od 2004. godine provodi različite projekte poticanja zapošljavanja, i to prvenstveno dugotrajno nezaposlenih osoba, koji čine 50 posto nezaposlenih, a edukacije i prekvalifikacije se odnose na deficitarna zanimanja. Edukacije je do sada prošlo 995 polaznika, za što je iz županijskog proračuna izdvojeno 3,4 milijuna kuna.

(www.icv.hr, tj)