Projekt Osječko-baranjske županije: Nakon edukacije nezaposleni brže i lakše pronalaze posao

Deset nezaposlenih osoba s područja Osječko-baranjske županije danas (četvrtak) je primilo diplome za uspješno završeno osposobljavanje po programu „Računovodstvo za mala poduzeća“. Program je verificiran od nadležnog ministarstva, a polaznicima je stečena diploma upisana u e-radnu knjižicu.

Službeno uvjerenje o završenom programu usavršavanja polaznicima je uručio Dragan Vulin, predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije koja provodi ovaj program u okviru višegodišnjeg projekta poticanja zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba. Tom je prilikom Vulin naglasio kako 60 posto polaznika ovakvih edukacija u roku od šest mjeseci pronađe posao, što ujedno potvrđuje smisao i učinke cijelog projekta.

Na uspješno položenom tečaju polaznicima su čestitali pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić Milardović i Marin Seleš, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Osijek čiji su nastavnici provodili edukaciju.

Ukupna vrijednost edukacije u trajanju od 250 nastavnih sati iznosila je 45.000 kuna, a obrađene su teme iz područja računovodstva, knjigovodstva, zakonskih propisa, poslovnih knjiga, inventura, računskih planova, evidentiranja, informatike u računovodstvu i poreza.

Osječko-baranjska županija u suradnji s Hrvatskom zavodom za zapošljavanje Područnom službom Osijek prošle i ove godine provodi edukacije za 55 polaznika, dugotrajno nezaposlenih osoba. Uz računovodstvo za mala poduzeća, tu su programi za voditelje EU projekata, ECDL edukacije i osposobljavanje za obavljanje poslova pomoćnika/pomoćnice u nastavi u radu s učenicima s teškoćama. Uz troškove edukacije, svim polaznicima Županija plaća i prijevoz do učilišta/fakulteta.

Inače, Osječko-baranjska županija putem svog Upravnog odjela za gospodarstvo od 2004. godine provodi različite projekte poticanja zapošljavanja, i to prvenstveno dugotrajno nezaposlenih osoba, koji čine 50 posto nezaposlenih, a edukacije i prekvalifikacije se odnose na deficitarna zanimanja. Edukacije je do sada prošlo 995 polaznika, za što je iz županijskog proračuna izdvojeno 3,4 milijuna kuna.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content