Projekt „Poslijepodnevni rad DV Cvrčak“: Nabavljena stručna literatura za vrtićku knjižnicu i realizirane edukacije

Sa završetkom projekta „Poslijepodnevni rad dječjeg vrtića CVRČAK Virovitica“ realizirane su i sve planirane projektne aktivnosti. Osim mogućnosti boravka djece u vrtiću do 21 h, za odgojno-obrazovne djelatnike i stručni tim završene su edukacije kojima se doprinosi i stavlja naglasak na unapređenje kvalitete odgojno-obrazovnog rada. Sve ovo dodatno podupire stav da je za odgojitelje nužno cjeloživotno učenje i kontinuirano usavršavanje, praćenje suvremenih promišljanja i teorija.

Edukacija je planirana i održana u suradnji sa stručnjacima Pučkog otvorenog učilišta Korak po korak iz Zagreba, a obuhvaćala je teme u tri modula:  Uvodni Korak po korak u radu s djecom predškolske dobi, Mentorska podrška u unapređenju odgojno-obrazovne prakse te Uspješan dječji vrtić.

Osim edukacija za knjižnicu Vrtića nabavljena je stručna pedagoško-psihološka literatura. Iznos u sklopu projekta utrošen za edukaciju i nabavku stručne literature je 118.000,oo kuna. Kako se radilo o opsežnoj edukaciji i višednevnim susretima, usavršavanje je teklo kontinuirano kroz cjelokupni period trajanja projekta.

(DV Cvrčak Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content