Slatinčanin vozio 135 km/h na državnoj cesti Donji Miholjac – Viljevo. Prijeti mu kazna od nekoliko tisuća kuna te zabrana upravljanja motornim vozilom

blank

U periodu od 19. do 21. ožujka, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu je zaustavljeno 25 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (20 vozača osobnih automobila, 4 vozača bicikla i 1 vozač teretnog automobila).

U navedenom periodu osim alkohola evidentirano je još 270 prekršaja od kojih: 135 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 29 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanje pod zabranom, 1 prekršaj odbijanje ispitivanje na prisutnost droga u organizmu, 5 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 79 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 21. ožujka u 2:29 sati u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,66 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Jučer, 21. ožujka, u 14:45 sati na državnoj cesti broj 34 (Donji Miholjac – Viljevo), zaustavljen je 24-godišnji hrvatski državljanin iz Slatine zbog prekoračenja brzine kretanja
vozilom. Vozač se osobnim automobilom kretao brzinom od 135 km na sat, van naselja, gdje je brzina ograničena prometnim znakom na 60 km na sat.

Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima ”B” kategorije u trajanju od mjesec dana te tri negativna prekršajna boda, izvijestili su iz PU osječko – baranjske.

(www.icv.hr, tj)