Strukovna grupa računovođa VPŽ reagirala na slučaj virovitičke knjigovotkinje koja je pokušala podići kredit putem Facebooka

blank
Freepik

Strukovna grupa računovođa Virovitičko-podravske županije poslala je priopćenje vezano uz slučaj vlasnice knjigovodstvenog servisa (49) iz Virovitice koja je pokušala realizirati kredit putem Facebooka i lažnom bankaru uplatila više od 400 tisuća kuna. Priopćenje koje potpisuje predsjednica Strukovne grupe Vlatka Strusa, prenosimo u cijelosti.

– Poštovani, ispred svih računovođa VPŽ dužnost mi je i moralna obveza reagirati na članak koji je jučer objavljen u medijima a vezan za povezivanje jednog knjigovodstvenog servisa sa sumnjivim radnjama.

Računovodstvena struka je struka koja nosi niz odgovornosti i obveza, a jedna od osnovnih je voditi brigu da klijenti i osobno poslovanje bude u skladu sa Zakonima RH.

Na svakom knjigovodstvenom servisu stoji velika odgovornost i specifičnost u odnosu povjerenja klijent – knjigovođa, te briga o financijskom poslovanju.

S obzirom na objavljeni članak na stranicama određenih medija i komentara koji se ispod tih članaka pojavljuju, kao struka želimo reći da se u potpunosti ograđujemo i oštro osuđujemo svako poslovanje mimo Zakona i svaku povezanost sa kojekakvim nelegalnim grupama i nelegalnom poslovanju.

Pojedinačni i izolirani slučajevi nažalost postoje u svim djelatnostima, ali oni ne trebaju i ne smiju biti povezani sa čitavom strukom, stoga svim korisnicima usluga knjigovodstvenih servisa želimo poručiti da se ne opterećuju ovakvim izoliranim slučajevima – stoji u priopćenju.

(www.icv.hr)