Tomislav Pezić novi predsjednik DVD-a Orahovica, zapovjednik Robert Orina

Dobrovoljno vatrogasno društvo Orahovica održalo je svoju redovnu izvještajnu i izbornu skupštinu. Po prvi puta skupština je održana u samo u okviru članova društva zbog epidemioloških mjera uz nazočnost dva gosta, povjerenika Vlade RH za Grad Orahovicu Sašu Ristera te predsjednika Vatrogasne zajednice Orahovica Marija Gubeljaka. Izvješće o radu društva podnio je zamjenik zapovjednika Darko Šramek, dok je detaljnije o radu društva i operative govorio zapovjednik Robert Orina.

– U 2020. godini koja je bila specifična zbog pandemije koronavirusa u središtu su bile sve žurne službe pa tako su i vatrogasci našeg društva imali vrlo bitnu ulogu. Vatrogasci su bitan i neodvojiv element cjelokupnog društva te smo ponijeli znatan teret u borbi protiv širenja koronavirusa kroz sudjelovanje u provođenju mjera Nacionalnog i lokalnih stožera, te su uz svoje redovne aktivnosti bilježili i neke druge aktivnosti netipične za svoju djelatnost primjerice pomaganje policiji u kontroli propusnica te kontroli okupljanja građana itd. Konkretnije aktivnosti društvo je odradilo i u vidu pripreme za novu požarnu sezonu, održavanja voznog parka, te opreme i tehnike. Zbog već spomenute pandemije niz vatrogasnih aktivnosti je stavljeno sa strane, od obuka do vježbi ali i rada u lokalnim zajednicama – naglasio je Šramek, dok je Orina dodao kako je operativa u 2020. imala ukupno pet intervencija te dodao kako je ove godine u prva tri mjeseca već odrađeno sedam intervencija.

Nakon izvješća nadzornog odbora kojeg je podnio predsjednik Aleksandar Jovanović, izvješće o radu Puhačkog orkestra podnio je kapelnik Zoran Vlajnić. U izbornom djelu jednoglasno je za novog predsjednika izabran Tomislav Pezić, za dopredsjednika Mario Hornung, za zapovjednika Robert Orina, zamjenika zapovjednika Darko Šramek dok su u Upravni odbor još izabrani Suzana Grgurić, Lidija Čalić, Mirjana Zeman, Boris Broš, Ivan Tomac, kao pročelnica Puhačkog orkestra Blaženka Sekulić-Nekić, a u Upravni odbor ulazi još i predstavnik Grada Orahovice. Novi predsjednik Tomislav Pezić na početku svog izlaganja zahvalio se svom prethodniku, Mati Orini.

– Mato Orina legenda je orahovačkog vatrogastva, čovjek koji je ostavio neizbrisiv trag u ovom društvo i podignuo ga na jednu visoku razinu i upravo zahvaljujući među ostalima, posebno njemu ovo društvo je danas nadaleko i naširoko cijenjeno. Kao operativac iznimno sam ponosan na svoje kolege, marljivi su i redovno idu na sva osposobljavanja posebno ovi mlađi, Ja sam danas ponosan što sam dobio prigodu biti na čelu ovakvog društva i dat ću sve od sebe da isto radi pošteno i maksimalno u svim segmentima svoga djelovanja. Poseban naglasak stavit ćemo na povećanje broja djece i mladih jer oni su naša budućnost – rekao je Pezić.

Na kraju skupštine na prijedlog zamjenika zapovjednika Darka Šrameka i predsjednika Radnog predsjedništva Vladimira Grgurića, Skupština je jednoglasno proglasila Matu Orinu počasnim predsjednikom, a dr. Željka Hocenskog počasnim članom DVD-a Orahovica.

Predsjednik VZ Orahovica Mario Gubeljak pohvalio je rad društva kao vodećeg u Zajednici te istaknuo odličnu suradnja istog kako sa Zajednicom tako i ostalim društvima u njoj. Povjerenik Vlade RH Saša Rister naglasio je kako Grad Orahovica i DVD imaju odličnu suradnju te pohvalio Društvo posebno u vrijeme pandemije.

Skupstina DVD Orahovica

– Vatrogasci su za vrijeme pandemije odlično odradili sve što se od njih tražilo, a posebno su bili aktivni onom humanitarnom dijelu prikupljanja pomoći za stradale u potresu u Banovini. Vjerujem kako će novo vodstvo nastaviti tragom starog, a istok iskreno nadam da ćemo zajedničkom suradnjom nastaviti u rješavanju gorućeg problema društva, a to je izgradnja novog vatrogasnog doma. Važno je što prije riješiti potrebnu dokumentaciju, procijeniti vrijednost postojećeg doma i onda možemo krenuti dalje. Grad je na raspolaganju, organizirat ćemo sastanak i vidjeti što i kako dalje – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content