Traje podjela plitica za hidroponsku proizvodnju duhanskih presadnica: U svega osam dana posijano gotovo 380.000 plitica

Sjetva duhana ove godine počela je već u veljači i trajala je osam dana. Realizirana je na tri skladišne lokacije Hrvatskih duhana – Pitomači, Suhopolju i Kutjevu. Odmah potom započela je podjela sjetvenih plitica. Podjela plitica za hidroponsku proizvodnju duhanskih presadnica u potpunosti je završena u Suhopolju, a još je uvijek u tijeku u Pitomači i Kutjevu.

Plitice proizvođači sada postavljaju u plastenike gdje se duhan, prije sadnje u polje, nastavlja razvijati hidroponskim uzgojem. Hrvatski duhani će, kao i ranijih godina, osigurati povrat plitica od proizvođača kako bi se dodatno upotrijebile ili zbrinule po najvišim standardima zaštite okoliša.

PROMO duhani tekst2

– Zahvaljujući odličnoj suradnji svih odjela unutar Hrvatskih duhana, ove godine smo radom u tri smjene uspjeli u svega osam dana posijati gotovo 380.000 plitica, od kojih je većina već preuzeta od strane proizvođača i postavljena u plastenike za hidroponski uzgoj, gdje će provesti 55-60 dana prije presađivanja u polje – rekao je rukovoditelj proizvodnje Predrag Petrović.

(www.icv.hr)

PROMO duhani tekst2 treca slika

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content