U Osijek kao središte ekstremnih sportova stiže svjetska elita: Povratak publike na ovogodišnji 22. Pannonian Challenge

Već legendarni i svjetski poznati festival ekstremnog sporta – Pannonian Challenge, prema svim planovima trebao bi se održati pred publikom od 11. do 15. kolovoza ove godine na prostoru Skate parka na Copacabani u Osijeku.

Uz sportska natjecanja u standardnim disciplinama BMX, skate i role, ali i romobil, break dance i grafiti, planiran je i bogat zabavni program. Tim povodom danas (23. ožujka 2021. godine) na konferenciji za medije održanoj u kino dvorana Cinestar u TC Portanova predstavljen je program Pannonian Challengea 2021., kao i novosti u njegovoj organizaciji i usklađivanju s ograničenjima zbog koronavirusa.

– Kao i prošle godine i ovogodišnji Pannonian se priprema pod otežanim okolnostima, ali kada postoji jaka volja i dobra ekipa onda ni pandemija ne može zaustaviti ovakve događaje i njihove organizatore. Naravno, Županija nastoji dati svoj obol ovom događaju, što i činimo. Naime, sport je nevjerojatno bitan za razvoj našeg društva i tko god može treba se njime baviti jer sport može riješiti puno stvari koje društvo, škola i obitelj ne uspiju. Pannonian Challenge je jedan od takvih događanja, ne samo kao nova vrsta sporta nego i kao nešto što daje vidljivost Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji i izvan Hrvatske, u Europi i svijetu, a ta vidljivost donosi i druge benefite za Županiju i Grad, za turističke, gospodarske i sve druge aktivnosti – rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Optimističan pogled na naredna događanja iznio je direktor Pannoniana Jurica Barać.

– Veseli nas odluka o održavanju Olimpijskih igara, baš kao i još jedan Pannonian Challenge koji će okupiti sportaše iz cijelog svijeta, naše volontere, prijatelje i nadam se publiku u što većem broju i da ćemo opet imati fenomenalan, zabavan i onakav, kakav to treba biti Pannonian Challenge – rekao je.

Dodao je kako su BMX i skate postali olimpijski sportovi, pa će se ove godine prvi put naći u programu Olimpijskih igara, a potencijalno ćemo imati i hrvatskog predstavnika u BMX-u, Marina Ranteša.

mini IMG 5829

– U Osijeku imamo stotinu mladih sportaša koji svakodnevno treniraju i siguran sam da ćemo jednog dana imati i olimpijca – zaključio je Barać.

Zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Žana Gamoš rekla je kako je Pannonian Challenge jedinstven događaj, dok je Tajana Rogulja, direktorica TZ Grada Osijeka, kazala da je kao dugogodišnja manifestacija postao DNK grada Osijeka i dio njegova karaktera.

– Destinaciju čine ljudi, baš kao što čine i Pannonian Challenge. Već više od 20 godina oni djeluju trajno, snažno i sigurno, a Osječko-baranjska županija je iznimno ponosan partner na tom projektu. Događaj je to koji objedinjuje ponudu sporta i turizma te je motiv dolaska brojnim gostima. Do sada se pokazao kao pravi brend na kojem čestitam cijeloj ekipi i želim im puno uspjeha u daljnjem radu – rekla je Tatjana Roth, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport OBŽ.

 Organizatorima, kao i njihovim partnerima, punu podršku dao je i Tomislav Družak, državni tajnik iz Ministarstva turizma i sporta.

Kroz dva desetljeća Pannonian Challenge izrastao je u svjetski poznatu manifestaciju i čestitam organizatoru koji je iz godine u godinu uz mnogo truda i entuzijazma Osijek profilirao kao središte ekstremnih sportova u koji dolazi svjetska elita. Ministarstvo turizma i sporta daje punu podršku ovakvim događajima, a Pannonian Challenge u punom smislu objedinjuje sportsku i turističku komponentu, jer uz samo sportsko natjecanje nudi i dodatne sadržaje koji pomažu razvoju turizma u prekrasnoj Slavoniji. Želim vam puno uspjeha u organizaciji ovogodišnjeg izdanja, za koje vjerujem da će vam možda biti i najizazovnije do sada s obzirom na promijenjene okolnosti uzrokovane pandemijom. No, kroz sve godine do sada pokazali ste da se uspješno nosite sa svim izazovima i ne sumnjam u još jedno odlično izdanje Pannonian Challengea – rekao je Družak.

(www.icv.hr, tj.)

Povezane vijesti

Skip to content