Zlatko Dalić objavio popis: Evo koga vodi na put do novog Svjetskog prvenstva

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić objavio je popis  kandidata na koje računa u ožujku kada će Vatreni započeti kvalifikacijski ciklus za odlazak na Svjetsko prvenstvo, piše Večernji.hr.

Svjetski doprvaci pokušat će izboriti plasman u Katar kroz skupinu H Europskih kvalifikacija u kojoj su kao nositelji smješteni sa Slovačkom, Rusijom, Slovenijom, Ciprom i Maltom. Izravni plasman u Katar izborit će samo pobjednici deset kvalifikacijskih skupina, dok će drugoplasirane reprezentacije – s još dvije reprezentacije prema plasmanu u Ligi nacija – igrati doigravanje.

Hrvatska reprezentacija kvalifikacije otvara gostovanjem u Ljubljani kod Slovenije 24. ožujka, a potom je čeka dvostruki program u Rijeci – 27. ožujka protiv Cipra i tri dana kasnije protiv Malte.

Izbornik Dalić pozvao je 24 igrača te je uputio pretpozive Ivi Grbiću, Mili Škoriću, Marinu Pongračiću, Tomi Bašiću i Kristijanu Lovriću.

Lista pozvanih igrača za utakmice protiv Slovenije, Cipra i Malte:

Vratari: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Simon Sluga

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremović, Josip Juranović

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Mario Pašalić, Nikola Vlašić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir

Pretpozivi: Mile Škorić, Toma Bašić, Marin Pongračić, Ivo Grbić, Kristijan Lovrić

Vatreni će se okupiti 22. ožujka u Zagrebu, odakle dan kasnije kreću u Ljubljanu. Odmah nakon utakmice sa Slovenijom, reprezentacija će otputovati u Opatiju gdje će boraviti do završetka okupljanja.

Podsjetimo 2020. smo zaključili s zaključili s tri poraza i jednim remijem (Francuska 1:2, Švedska 1:2, Portugal 2:3, Turska 3:3). Sada se okrećemo novoj godini i novim izazovima, a veseli i vijest da se u reprezentativni kadar vraćaju se Šime Vrsaljko, Domagoj Vida, Marcelo Brozović, Andrej Kramarić i Ante Rebić i to u sjajnoj formi.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content