Župan Igor Andrović ugostio Oskarovce znanja Ninu Srzić i Luku Šabića

U prostorijama Virovitičko-podravske županije župan Igor Andrović danas (srijeda) ugostio je ovogodišnje dobitnike Oskara znanja s područja županije. Ovu najveću i najznačajniju nagradu u obrazovanju kojom se već 16 godina nagrađuju najbolji učenici i nastavnici osnovnih, srednjih, glazbenih i umjetničkih škola u Republici Hrvatskoj, dobili su Nina Srzić, učenica Gimnazije Petra Preradovića Virovitica, koja je na državnom natjecanju iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna osvojila prvo mjesto u Hrvatskoj te Luka Šabić, učenik Opće gimnazije Srednje škole Marka Marulića iz Slatine inače prvak Hrvatske iz povijesti.

Nina je Oskara dobila za “Novog Davida” kojeg je naslikala tehnikom olovke i akvarela. Mentorica joj je do državne razine bila Dubravka Sikora, a na državnoj razini Tomislav Slavić. Luku je do titule najboljeg iz povijesti u Hrvatskoj vodila Mirjana Drenski.

oskari znanja 7
Foto: K. Toplak

Županijski Oskarovci istaknuli su kako im ovo priznanje daje vjetar u leđa i poticaj je za daljnje stvaranje i učenje. Na prijemu kod župana došli su u pratnji ravnatelja svojih škola, Kristijana Gostimira i Ivana Roštaša.

– Ovo je po prvi puta da s razine županije imamo dva dobitnika Oskara znanja, do sada smo imali po jednog. Sigurno je da su oni budućnost Virovitičko-podravske županije i da je ovo veliki značaj za našu županiju. Razvoj znanja, razvoj obrazovanja ne znači samo razvoj društva nego sigurno razvoj gospodarstva na području cijele županije – rekao je župan Andrović, dodavši da vjeruje da će oboje u budućnosti biti stipendisti Virovitičko-podravske županije.

oskari znanja 2
Foto: K. Toplak

– Dodjeljujemo stipendije za razna deficitarna zanimanja i za zanimanja iz STEM područja. Kao što znate prošle dvije godine smo stipendirali sve studente koji su se javili i koji su zadovoljili uvjete. Većinom su se javljali studenti koji studiraju deficitarna zanimanja i svi su oni dobili stipendije. Osim stipendiranja studenata, stipendiramo i učenike koji pohađaju srednje škole za deficitarna zanimanja i mogu reći da ćemo tako nastaviti i ubuduće. Ako treba izdvajati ćemo i više sredstava nego što izdvajamo sada – rekao je župan.

(www.icv.hr, ml)

oskari znanja 5
Foto: K. Toplak

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content