Dalibor Saher i dalje na čelu DVD-a Stara Jošava, zapovjednik Zlatko Udovčić

Dobrovoljno vatrogasno društvo Stara Jošava održalo je svoj redovnu, godišnju i izbornu skupštinu u nazočnosti povjerenika Vlade RH za Grad Orahovicu Saše Ristera te predsjednika i zapovjednika Vatrogasne zajednice grada Orahovice Marija Gubeljaka i Roberta Orine.

Predsjednik društva Dalibor Saher podnoseći izvješće o radu naglasio je kako je društvo kao i sva ostala imalo ograničen broj sadržaja zbog situacije s pandemijom koronavirusa, ali je društvo unatoč svemu ipak bilo aktivno.

– Odradili smo nekoliko potrebnih radnih akcija uređenja u i oko doma, a posebno ističem akcije košnje i uređenje dječjeg igrališta u suradnji s Mjesnim odborom koja je iznimno dobra. Početkom 2020., kada pandemija još nije počela, uspjeli smo po prvi puta organizirati obilježavanje Dana svetog Vinka ili Vinceva ispred našeg doma što je naišlo na veliki interes i pohvale mještana. U tijeku prošle godine po prvi smo puta dobili i svoj vlastiti bankovni račun te izabrali potpisnike što je jako važno u našem radu. 2020. je bila specifična za sve pa tako i za nas vatrogasce. Mi smo ste stavili na raspolaganje Stožeru Civilne zaštite grada pa smo tako odradili smjene na punktovima izlaza iz naše županije i ovim putem se zahvaljujem svim članovima koji su se odazvali. I evo na kraju smo četverogodišnjeg mandata i od srca se zahvaljujem svim svojim suradnicima na odličnoj suradnji i vjerujem kako smo opravdali povjerenje koje nam je pruženo – rekao je Saher.

DVD Stara Josava Skupstina 1

Zapovjednik društva Zlatko Udovčić osvrnuo se i na odrađene vatrogasne aktivnosti i intervencije.

– U operativnom dijelu imali ukupno tri intervencije, dvije na požaru stambenog objekta i jedan otvorenog prostora. Aktivno smo sudjelovali u svim vatrogasnim vježbama iznenađenja, kako na području naše zajednice tako i na županijskom nivou. Redovno smo održavali svoje vozilo i svu opremu, a posebno smo sretni jer smo u prošloj godini uspjeli postaviti i pustiti u pogon novu vatrogasnu sirenu. Moram se zahvaliti mještanima Stare Jošave na savjesnom pridržavanju mjera u suzbijanju požara na otvorenom prostoru, a isto tako nakon četiri godine zahvaljujem se i svim kolegama vatrogascima na predanom i profesionalno odnosu prema vatrogastvu i našem društvu – zaključio je Udovčić.

U nastavku skupštine izabrano je novo vodstvo Društva pa je tako jednoglasno za novog/starog predsjednika izabran Dalibor Saher, dopredsjednik je Marijan Šalek, zapovjednik Zlatko Udovčić, zamjenik zapovjednika Ivan Kubica dok su članovi Novog Upravnog odbora Mato Boljkovac, Branimir Saher. Damir Jun, Dalibor Čilog i Rudolf Šalek. Sud časti čine Milan Jošavac kao predsjednik te članovi Marijan Kotromanović, Vlado Saher, Slavko Šalek i Ivica Udovčić.

DVD Stara Josava Skupstina 2

Nakon jednoglasnog usvajanja novog Statuta, nazočnima su se obratili gosti među kojima prvi zapovjednik Vatrogasne zajednice Orahovica Robert Orina te potom i predsjednik iste Mario Gubeljak koji su pohvalili rad Društva unatoč svim problemima s koronavirusom te naglasili kako se vatrogasci Stare Jošave pokazali spremnost, profesionalnost i odvažnost te ih pozvali i dalje na sudjelovanje u svim vatrogasnim ispitima koji us nužno za normalno funkcioniranje društva i njegove operative Povjerenik Vlade RH Saša Rister u prvom redu zahvalio vatrogascima Stare Jošave na angažmanu u povodu čuvanja ulaza i izlaza iz županije.

– Vatrogasci su ti koji su uvijek ovdje kad treba, a tako je bilo i kroz ovu pandemiju te posebno u visu pomoći stradalima u potresu na Banovini. Teško je danas govoriti o nekim planovima, ali evo nadam se da će društvo sve svoje zacrtane aktivnosti ispuniti i imati što manje intervencija – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content