Dječji vrtić “Potočnica” dobio diplomu za sudjelovanje u proslavi prvog Nacionalnog tjedna zdravlja u vrtiću

Svake godine, 7. travnja, obilježava se Svjetski dan zdravlja. Na ovaj dan, Svjetska zdravstvena organizacija, još od 1950. godine, poziva na obilježavanje Svjetskog dana zdravlja s ciljem stvaranja svijesti o određenoj, prioritetnoj zdravstvenoj temi.

Ove godine, povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, u tjednu od 6. do 9. travnja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u sklopu projekta Živjeti zdravo, u suradnji s Hrvatskom udrugom medicinskih sestara, Društvom medicinskih sestara dječjih vrtića, Poliklinikom SUVAG, Dječjim vrtićem Slavuj iz Strmca (Sveta Nedjelja) i Dječjim vrtićem Drniš, pod stručnim vodstvom prof. dr. sc. Sanje Musić Milanović organizirao je  proslavu Tjedna zdravlja u vrtiću.

Tjedan zdravlja u vrtiću pokrenut je kako bi zajedno s djecom i obiteljima osvijestili važnost brige o zdravlju od ranog djetinjstva i naučili nove načine kako djeci približili zdrave navike. Tijekom tog tjedna vrtići, igraonice, knjižnice, udruge, obitelji i svi sudionici moći će pokazati svoje aktivnosti brige o zdravlju djece putem uzbudljivih natječaja i zabavnih aktivnosti na društvenim mrežama projekta Živjeti zdravo.

– Naš vrtić uključio se  brojnim aktivnostima koje nam pomažu da budemo zdravi i u dobroj formi. Naglasili smo važnost doručka, pijenje vode kao najzdravijeg pića, konzumacija puno voća i povrća, izradili piramidu pravilne prehrane, svakodnevno vježbali ili u sobi ili u dvorani – kažu iz Potočnice.

(www.icv.hr, DV Potočnica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content