Društvo multiple skleroze VPŽ završilo provedbu projekta ”Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom Faza II”

Društvo Multiple skleroze Virovitičko – podravske županije završilo je provedbu projekta ”Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom Faza II” pod nazivom ”Korak ka kvalitetnijem životu” u sklopu Operativnog programa Europskog socijalnog fonda ”Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”

Druga faza projekta, koji u cijelosti doprinosi povećanju socijalne uključenosti i podizanju kvalitete života oboljelih osoba i osoba s invaliditetom na području Virovitičko – podravske županije trajala je pune dvije godine, vrijednost projekta pomoću kojega je zaposleno 17 osobnih asistenata za 17 korisnika sa najvišim stupnjem invaliditeta iznosila je 2.448.485,36 kuna, a u stopostotnom iznosu sufinanciran je bespovratnim sredstvima Europske unije.

– Problemi oboljelih od Multiple skleroze su specifični, a osobni asistent pruža oboljelome potpuno individualiziranu pomoć- izjavila je predsjednica Društva multiple skleroze Virovitičko – podravske županije Ljiljana Brkić koja je i sama korisnica usluge. Tom prilikom napomenula je i kako je osobama s težom vrstom invaliditeta potrebna asistencija u svakodnevnom životu, te im asistent daje mogućnost veće mobilnosti, kao i pomoć prilikom oblačenja, hranjenja i osobne higijene.

Po završetku druge faze projekta očekuje se početak treće faze. Usluga osobne asistencije za korisnike osobe  oboljele od Multiple skleroze  i osobe s invaliditetom do početka provedbe Faze lll osigurana je  putem Ugovora o prijelaznom osiguravanju usluge osobne asistencije za korisnike projekata koji se provode u okviru natječaja “Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II” financiranog iz ESF-a preko Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.

(www.icv.hr, mra)

multipla logoESF logo
OP ULJP ESF logo lenta i napis

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content