Održana posljednja sjednica Općinskog vijeća Općine Špišić Bukovica: U ovom mandatu odrađeni projekti vrijedni više od 70 milijuna kuna

U Društvenom domu u Okrugljači jučer (ponedjeljak) je održana 37., ujedno i posljednja, sjednica Općinskog vijeća Općine Špišić Bukovica pod predsjedanjem predsjednika Tihomira Majstorovića, a u nazočnosti načelnika općine Špišić Bukovica Hrvoja Milera.

Na samom početku predsjednik Vijeća Tihomir Majstorović i načelnik Općine Hrvoje Miler zahvalili su svim vijećnicima na podršci tijekom ove četiri godine, kao i na donesenim odlukama na dobrobit cijele općine i svih mještana. Tom prilikom načelnik je izdvojio važnije projekte koji su odrađeni u ovom mandatu.

– Kao najvažniji projekt istaknuo bih izgradnju dječjeg vrtića u Špišić Bukovici koji radi od listopada prošle godine i prima 40-ak mališana. No, primijetili smo da su nam potrebe još veće pa smo krenuli s projektiranjem još jednog dijela u kojem će se nalaziti jaslice i predškola. Osim toga, izdvojio bih i kanalizaciju u Lozanu, navodnjavanje na Đolti, asfaltiranje cesta u svim naseljima, nasipavanje poljskih puteva, izgradnju dječjih igrališta. Obnovili smo domove, interijere i fasade, kao i okoliš, u nekoliko naselja zamijenili smo i LED javnu rasvjetu, a i u ostalima ćemo kako smo obećali – rekao je načelnik H. Miler te istaknuo kako su u ovom mandatu odrađeni projekti vrijedni više od 70 milijuna kuna što je na ponos svim vijećnicima, kao i mještanima ove općine.

Na sjednici je, između ostalog, usvojena Odluka o zamjeni nekretnine, kao i Odluka o raspisivanju javnog natječaja za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu općine Špišić Bukovice. Osim toga, usvojena je i IV. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja općine Špišić Bukovice. Radi se o sustavu navodnjavanja Đolta II. faza, a Izmjena i Dopuna prostornog plana je zadnji korak prije projektiranja koje radi Županija te se, prema riječima načelnika Milera, do jeseni očekuje početak izgradnje II. faze.

– O značaju ovog projekta najviše govori činjenica da se čak 90 posto stanovništva u našoj općini bavim poljoprivredom. Projekti poput ovog pomažu nam unaprijediti standard društva u svim sferama, kako bi na selu zadržali mlade ljude i omogućili im da od svog rada na selu mogu i živjeti – istaknuo je Miler.

(www.icv.hr, žđl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content