OPĆINA SOPJE Potpisani ugovori za izgradnju svlačionica u Josipovu i Vaškoj

U prostorijama Općine Sopje u ponedjeljak su potpisani ugovori za izvođenje radova na izgradnji svlačionica na nogometnim igralištima u Josipovu i Vaškoj. Potpis ugovora sa općinskim načelnikom Berislavom Androšem potpisali su predstavnici tvrtki Obrt za građevinske radove Franjić iz Čađavice (Josipovo) i Građevinarstvo Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave (Vaška). Vrijednost izgradnje svlačionice u Josipovu iznosi 835.409,25 kuna, a u Vaškoj 817.466,75 kuna.

– Zadovoljni smo, jer ovo je nastavak ulaganja u sport na području općine Sopje gdje djeluje i radi šest nogometnih klubova. Ulaganje u sport je ulaganje u mlade i ulaganje u zdrav način života. U budućnosti nas zasigurno očekuje mnoštvo sličnih projekata, no prije svega želimo svima omogućiti normalne i moderne uvjete za rad. Ne forsiramo niti jedan klub što se tiče rezultata, samo želimo da sve bude regularno i da mladi imaju uvjete za provesti vikend uz sport – rekao je općinski načelnik Berislav Androš te dodao da će radovi biti završeni do kraja srpnja, tako da će oba kluba spremno dočekati pripreme i jesenski dio prvenstva.

– Posebice to puno znači za NK Dinamo iz Josipova koji od svog ponovnog osnutka, prije 3 godine, svaku utakmicu igra kao gost. Općina Sopje prošle je godine uspjela dobiti česticu na kojoj je današnji nogometni teren, a težnja prema normalnim uvjetima i ulazak u viši rang natjecanja bili su generator izrade projektne dokumentacije i početka samih radova na svlačionicama. NK Vaška djeluje i natječe se 10 godina i redovan je član 3. županijske lige Istok. Gotovo svi igrači su domaći Vaščani i ponosno predstavljaju svoj klub i svoje selo, a domaća nogometna utakmica pravi je festival druženja i nogometa. Prostori koje su koristili bili su montažni kontejneri bez prikladnih uvjeta, a izgradnjom svlačionica povećat će se standard i kvaliteta boravka igrača i sudaca. Osim toga, od prošle godine NK Vaška organizira i memorijalni turnir u čast Zdravka Dvojaka Belog, bivšeg predsjednika Mjesnog odbora Vaška koji se tokom mandata borio za izgradnju ovih svlačionica, ali i svih ostalih važnih projekata u Vaškoj i općini Sopje – zaključio je načelnik Androš.

Nakon potpisivanja ugovora, načelnik Općine Sopje Berislav Androš je sa predstavnicima tvrtki izvođača radova obišao buduća gradilišta.

(www.icv.hr, df, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content