Osječko-baranjska županija objavila šest novih javnih poziva za poticanje poduzetništva

Na internet stranicama Osječko-baranjske županije objavljeno je šest javnih poziva za dodjelu potpora za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva. Tako će iz proračuna Osječko-baranjske županije za 2021. godinu biti dodijeljena potpora poduzetnicima uslijed otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19.

Korisnici potpore po tom Javnom pozivu mogu biti trgovačka društva, obrti i zadruge koji imaju najmanje jednog, a ne više od pedeset zaposlenih radnika na dan 31. ožujka te imaju smanjenje prihoda/primitaka za 50 posto i više u razdobljima ovisnim o datumu registracije u nadležni registar. Potpora pojedinom poduzetniku po ovom Javnom pozivu može iznositi najviše do 10.000 kuna. Javni poziv otvoren je do 31. svibnja.

Potporu će moći ostvariti i klasteri te druga udruženja poduzetnika na području Osječko-baranjske županije u 2021. godini. Intenzitet potpore iznosi do 100 posto opravdanih troškova. Javni poziv otvoren je do utroška sredstava planiranih u Proračunu Županije za tu namjenu, a najkasnije do 31. svibnja.

Objavljen je i Javni poziv za podnošenje prijave za dodjelu potpora za savjetovanje i mentoriranje poduzetnika na području Osječko-baranjske županije u 2021. godini
Korisnici potpore po ovom Javnom pozivu su: poduzetničke potporne institucije. Iznos potpore iznosi do 50 posto opravdanih troškova, a za mentorske usluge najviše 1.000 kuna po poduzetniku početniku kojem pružaju takvu uslugu. Javni poziv otvoren je do utroška sredstava planiranih u Proračunu Županije za tu namjenu, a najkasnije do 31. listopada ove godine.

Na Javni poziv za podnošenje prijave za dodjelu potpora za informiranje i obrazovne aktivnosti na području Osječko-baranjske županije u 2021. godini mogu se prijaviti poduzetničke potporne institucije, stručno-poslovne organizacije (komore) i udruge malog gospodarstva i poduzetništva, znanstvene i obrazovne institucije te subjekti malog gospodarstva. Intenzitet potpore po ovom Javnom pozivu iznosi do 75 posto opravdanih troškova, a za oblike edukacije i do 100 posto opravdanih troškova. Javni poziv otvoren je do utroška sredstava planiranih u Proračunu Županije za tu namjenu, a najkasnije do 31. listopada 2021. godine.

Potpore za razvoj i primjenu inovacija i novih proizvoda na području Osječko-baranjske županije u 2021. godini mogu koristiti subjekti malog gospodarstva, poduzetničke potporne institucije te udruge inovatora i inovatori putem ovih institucija. Intenzitet potpore iznosi do 75 posto opravdanih troškova. Javni poziv otvoren je do utroška sredstava planiranih u Proračunu Županije za tu namjenu, a najkasnije do 31. listopada 2021. godine.

Također županijsku potporu za promotivne aktivnosti na području Osječko-baranjske županije u 2021. godini mogu zatražiti subjekti malog gospodarstva, poduzetničke potporne institucije, stručno-poslovne organizacije (komore) i udruge malog gospodarstva i poduzetništva, znanstvene i obrazovne institucije te druge fizičke i pravne osobe. Intenzitet potpore iznosi do 50 posto opravdanih troškova. Javni poziv otvoren je do utroška sredstava planiranih u Proračunu Županije za tu namjenu, a najkasnije do 31. listopada 2021. godine.

Više informacije o navedenim javnim pozivima može se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo Osječko-baranjske županije, telefon: 031/ 221-881.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content