Osječko-baranjska županija objavila šest novih javnih poziva za poticanje poduzetništva

Na internet stranicama Osječko-baranjske županije objavljeno je šest javnih poziva za dodjelu potpora za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva. Tako će iz proračuna Osječko-baranjske županije za 2021. godinu biti dodijeljena potpora poduzetnicima uslijed otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19.

Korisnici potpore po tom Javnom pozivu mogu biti trgovačka društva, obrti i zadruge koji imaju najmanje jednog, a ne više od pedeset zaposlenih radnika na dan 31. ožujka te imaju smanjenje prihoda/primitaka za 50 posto i više u razdobljima ovisnim o datumu registracije u nadležni registar. Potpora pojedinom poduzetniku po ovom Javnom pozivu može iznositi najviše do 10.000 kuna. Javni poziv otvoren je do 31. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Potporu će moći ostvariti i klasteri te druga udruženja poduzetnika na području Osječko-baranjske županije u 2021. godini. Intenzitet potpore iznosi do 100 posto opravdanih troškova. Javni poziv otvoren je do utroška sredstava planiranih u Proračunu Županije za tu namjenu, a najkasnije do 31. svibnja.

Objavljen je i Javni poziv za podnošenje prijave za dodjelu potpora za savjetovanje i mentoriranje poduzetnika na području Osječko-baranjske županije u 2021. godini
Korisnici potpore po ovom Javnom pozivu su: poduzetničke potporne institucije. Iznos potpore iznosi do 50 posto opravdanih troškova, a za mentorske usluge najviše 1.000 kuna po poduzetniku početniku kojem pružaju takvu uslugu. Javni poziv otvoren je do utroška sredstava planiranih u Proračunu Županije za tu namjenu, a najkasnije do 31. listopada ove godine.

Na Javni poziv za podnošenje prijave za dodjelu potpora za informiranje i obrazovne aktivnosti na području Osječko-baranjske županije u 2021. godini mogu se prijaviti poduzetničke potporne institucije, stručno-poslovne organizacije (komore) i udruge malog gospodarstva i poduzetništva, znanstvene i obrazovne institucije te subjekti malog gospodarstva. Intenzitet potpore po ovom Javnom pozivu iznosi do 75 posto opravdanih troškova, a za oblike edukacije i do 100 posto opravdanih troškova. Javni poziv otvoren je do utroška sredstava planiranih u Proračunu Županije za tu namjenu, a najkasnije do 31. listopada 2021. godine.

Potpore za razvoj i primjenu inovacija i novih proizvoda na području Osječko-baranjske županije u 2021. godini mogu koristiti subjekti malog gospodarstva, poduzetničke potporne institucije te udruge inovatora i inovatori putem ovih institucija. Intenzitet potpore iznosi do 75 posto opravdanih troškova. Javni poziv otvoren je do utroška sredstava planiranih u Proračunu Županije za tu namjenu, a najkasnije do 31. listopada 2021. godine.

Također županijsku potporu za promotivne aktivnosti na području Osječko-baranjske županije u 2021. godini mogu zatražiti subjekti malog gospodarstva, poduzetničke potporne institucije, stručno-poslovne organizacije (komore) i udruge malog gospodarstva i poduzetništva, znanstvene i obrazovne institucije te druge fizičke i pravne osobe. Intenzitet potpore iznosi do 50 posto opravdanih troškova. Javni poziv otvoren je do utroška sredstava planiranih u Proračunu Županije za tu namjenu, a najkasnije do 31. listopada 2021. godine.

Više informacije o navedenim javnim pozivima može se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo Osječko-baranjske županije, telefon: 031/ 221-881.

(www.icv.hr, tj)