Proveden 24-satni nadzor brzine: Prebrzo vozilo čak 63 vozača, jednom vozaču kazna najmanje 10 tisuća kuna

Od početka ovoga tjedan policijski službenici Policijske uprave virovitičko – podravske vrše pojačani nadzor brzine kretanja vozila u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL, a u srijedu, 21. travnja od 0 do 24 sata je na cijelom području županije proveden 24-satni nadzor brzine kretanja vozila.

Tijekom provedbe 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila policijski službenici su kod 63 vozača, uređajima za mjerenje brzine kretanja vozila, izmjerili brzinu veću od ograničenja na dijelu prometnice na kojem je nadzor vršen. Nadzor brzine kretanja vozila je vršen prvenstveno na lokacijama predloženima od strane građana i to na čak sedamdesetak lokacija diljem županije, na nekima i u više navrata i u kraćim vremenskim razdobljima.

Najveće prekoračenje brzine kretanja vozila je utvrđeno kod vozača osobnog automobila koji je brzinom od 123 km/h vozio u 19.45 sati u Čađavičkom Lugu, na dionici ceste državne ceste D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja 70 km /h. Zbog počinjenja ovog prekršaja će vozač biti sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od najmanje 10 tisuća kuna, bit će mu određeno 6 negativnih bodova i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 mjeseca u slučaju da je ovaj prekršaj počinio prvi puta, dok će, ako se radi o povratniku, trajanje zaštitne mjere biti duže.

Policijski službenici će do kraja tjedna nastaviti s pojačanim nadzorom brzine kretanja vozila, dok će osim po ovom prekršaju, koji je najčešći uzrok najtežih prometnih nesreća, tijekom vikenda pojačano postupati u nadzoru vozača pod utjecajem alkohola, te sankcioniranju nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja „4 najčešća ubojice u prometu“, ali i na nadzoru prometa i zaštiti najugroženijih kategorija sudionika u prometu, odnosno vozača bicikla, mopeda i motocikla, te pješaka.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content