SLATKA ILI GORKA? Kakva “kava” čeka Miroslava Ćorića na vrućem gostovanju u Lukaču?

Kako odmiče natjecanje u 2. županijskoj nogometnoj ligi Zapad, susreti su sve uzbudljiviji i neizvjesniji. Danas (subota) se igraju dvije utakmice 15. kola, a ona koja definitivno privlači pažnju zaljubljenika u županijski nogomet, igra se u Lukaču.

Lukač 05 na svom terenu dočekuje drugoplasiranu Bilogoru 1947. iz Špišić Bukovice. Prije četrnaest dana, na istom mjestu, momčad trenera Miroslava Čora iznenadila je vodeće Podgorje. Taj susret završio je rezultatom 0:0. Mogu li Lukačani biti “crna mačka” još jednom favoritu, ostaje nam za vidjeti…

A što na sve to kaže gostujući strateg Miroslav Ćorić, kojeg smo u jutarnjim satima ulovili na suncem okupanoj terasi jednog gradskog kafića. Pogađate, pio je kavu, pripremao sastav za današnju utakmicu i vrtio po glavi “što i kako”? Čovjek koji je cijeli svoj život posvetio nogometu, ove sezone okušao se u Špišić Bukovici, gdje je stvorio momčad koja se bori za ovosezonski naslov prvaka.

Za vodećim Podgorjem zaostao je tri boda u jesenskom dijelu prvenstva, a onda već u drugom proljetnom kolu dočekao kiks lidera u Lukaču. Kada je mislio da će se približiti na bod zaostatka, i sam je kiksao. Pala je Bilogora u Kapela Dvoru rezultatom 3:1. Kako i sam kaže, “teško je spavao” i nakon domaće utakmice s Napretkom iz Rušana proteklog vikenda. Gubila je Bilogora 2:0 na kraju prvog poluvremena, promašila dva penala, ali ukazao se ponovno iskusni Stipo Djak i preokrenuo u sudačkoj nadoknadi. Danas na noge Lukaču.

-Lukač sada ima odličnu momčad, koja nema veze s onom iz jesenskog dijela sezone. Ne mislim na igrače, već na igru. Kostur momčadi je ostao, ali pojačanja koja su stigla ove zime donijela su puno. Igraju sada lijep nogomet, Čor ih je dobro posložio i vjerujem da neće biti lako, ali idemo na pobjedu, to je jedino što me u ovom trenutku zanima – kaže Ćorić.

Kada govori o pojačanjima u Lukaču, sve je jasno. I Giba i Škvarić i Topić pravi su nogometni znalci. Svojim iskustvom unijeli su živost u momčad koja bi se, da prvenstvo počinje sada, vjerojatno borila za naslov prvaka. Među vratnicama je također iskusni vratar Mario Jerbić. Lukačani su proteklog vikenda deklasirali Croatiju u Grabrovnici s visokih 5:0. Upravo je Škvarić postigao hat-trick, dva je dodao Taušan. Ono što je sigurno, očekuje nas neizvjesna utakmica do posljednjeg zvižduka glavnog suca Dinka Cafute.

U drugoj subotnjoj utakmici Napredak je u Rušanima domaćin Mladosti iz Vukosavljevice. Obje momčadi su ovog proljeća osvojile po jedan bod. Ovo im je sjajna prilika da dođu do prve pobjede u drugom dijelu natjecanja. U domaćim redovima zbog crvenog kartona neće biti Luke Domokuša.

(www.icv.hr, ts, mš, foto: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content