Sutra počinje prodaja učeničkih presadnica: Uzgojili čak 50 tisuća komada povrća, cvijeća i začinskog bilja u školskom plasteniku

I ove godine, kao ranijih, Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek prodaje presadnice povrća, cvijeća, začinskog i ljekovitog bilja. Prodaja počinje sutra, 07. travnja i to ispred plastenika u dvorištu škole, u Jadrovskoj ulici 20, a traje svaki radni dan od 9 do 12 sati.

Cijena presadnica i ove je godine niža od uobičajene tržišne cijene i iznosi tri kune, osim presadnica lavande, tamjana, smilja, ružmarina i kadulje, koje stoje pet kuna te sukulenata, koji stoje deset kuna.

Asortiman presadnica je izuzetno širok pa je iz školskog plastenika u ponudi timijan (majčina dušica), limunska trava, pčelinja metvica (matičnjak), paprena metvica (menta), mažuran, žalfija, krupnolisni bosiljak, plavi bosiljak, origano, vlasac, pelin, kim, anis, ružmarin, lavanda, smije, korijander, više vrsta paprike, i ljute i slatke, feferone, rajčice, patlidžan, cvjetača, kupus, brokula, kelj pupčar, kelj, celer, peršin, krastavci, razne konzumne i ukrasne tikve i bundeve, te razne vrste cvijeća.

Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek već godinama je prava riznica kvalitetnih i povoljnih presadnica, pa ne čudi što postoji tako veliki interes među kupcima upravo za njihovim povrćem, cvijećem i začinskim biljem. Čak je i u vrijeme prošlogodišnjeg lockdowna prodano gotovo sve, i to zahvaljujući profesorima i zaposlenicima koji su ih održavali i naposljetku sve uspjeli plasirati na tržište. A ove godine uzgojeno je čak 50 tisuća komada.

– Iznimno je važno to što u svemu sudjeluju naši učenici, i to u nekim smjerovima tijekom praktične nastave, dok agrotehničari imaju vježbe u sklopu strukovnih predmeta. Kako je među kupcima mnogo roditelja, učenici im uvijek s ponosom predstavljaju ono što su sami uzgojili. Osim roditelja, brojne upite imamo i od strane drugih zainteresiranih kupaca, i sa zadovoljstvom možemo istaknuti kako ih ovdje čeka tisuće kvalitetnih presadnica, po cijenama upola jeftinijim od tržišnih – ističu za medije iz te škole.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content