U najvećoj općini u Hrvatskoj, počinje dugoočekivana gradnja sportske dvorane vrijedne 31 milijun kuna

blank

Osječko-baranjska županija i Općina Čepin u jednakim će omjerima financirati gradnju nastavno-sportske dvorane vrijedne 31 milijun kuna, a za koju je danas potpisan ugovor s izvođačima angažiranim na tom projektu. Na takvu dvoranu Čepin je čekao desetljećima, a sama općina, koja je ujedno i najveća općina u Hrvatskoj s 13,5 tisuća stanovnika, nikada nije uspjela realizirati izgradnju zbog iznimno visokih troškova.

Načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac istaknuo je kako je Općina Čepin odradila sve pripremne radnje, a građevinska dozvola za dvoranu postoji još od 2014. godine. -Mnogi su obećavali pomoć u gradnji dvorane, a jedino je župan Anušić pokazao odvažnost i pokrenuo gradnju – istaknuo je Tonkovac.

mini IMG 8790

– Za dvije godine imat ćemo potpuno novu, modernu sportsku dvoranu u općini Čepin. Puno mladih i puno sportskih udruga i klubova s područja Općine Čepin zaslužuje takvu dvoranu- rekao je župan Ivan Anušić nakon potpisivanja ugovora s tvrtkama Iver i Stolarija, koje će graditi dvoranu. Podsjetio je i kako je obećao gradnju dvorane na početku aktualnog mandata župana, što je sada u konačnici i realizirano nakon što su stvoreni preduvjeti za gradnju, ishođene potrebne dozvole, te u konačnici osigurana novčana sredstva.

Prema riječima načelnika Tonkovca, biti će to jedna od najmodernijih sportskih dvorana na osječko-baranjskom području. Uređeno će biti i područje oko dvorane, tri sportska igrališta, staza za trčanje i staza za skok u dalj, a cijeli prostor od pet tisuća četvornih metara poprimit će sasvim novi izgled. U samoj dvorani će biti i 600 mjesta za publiku, a sportski teren bit će trostruko veći od onoga s kojim raspolaže današnja sportska dvorana u Osnovnoj školi Miroslava Krleže.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje Sandra Filipović istaknula je značaj gradnje dvorane za 380 učenika OŠ Miroslava Krleže, te je najavila kako će nakon preuređenja stare dvorane u učionice, djeca moći imati nastavu u jednoj smjeni.

(www.icv.hr, tj)