U Osnovnoj školi Augusta Cesarca iz Špišić Bukovice održana humanitarna akcija povodom Dana planeta Zemlje

Svake godine 22. travnja, s ciljem podizanja svijesti ljudi o važnosti aktivnosti koje doprinose odgovornijem ponašanju prema okolišu, obilježava se Dan planeta Zemlje.

Tako je danas je u Osnovnoj školi Augusta Cesarca Špišić Bukovica održana humanitarna akcija povodom Dana planeta Zemlja, a radi se o akciji prikupljanja plastičnih čepova pod nazivom “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”, koja su u ovoj školi provodi već tri godine.

Na poziv Učeničke zadruge “Špišići”, koja djeluje pri Osnovnoj školi Augusta Cesarca iz Špišić Bukovice, ove godine su se u akciju uključili i svi zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Virovitica.

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL), sa sjedištem u Čakovcu, već godinama uz pomoć građana iz cijele Hrvatske prikuplja plastične čepove koje onda prodaju te prikupljenim novcem nabavljaju potrebne lijekove.

Sakupljajući plastične čepove svi sudionici ove akcije osvijestili su važnost brige za okoliš, a ujedno i učinili hvalevrijedno humanitarno djelo.

(www.icv.hr, GDCK)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content