Uz potporu OBŽ i Općina Feričanci mijenja svoju vizuru: S 9,5 milijuna županijskih sredstava realizirali projekte u interesu žitelja općine

– Osječko-baranjska županija u Općinu Feričanci investirala je 9,5 milijuna kuna, a jedna od većih investicija je svakako energetska obnova zgrade Osnovne škole Vladimir Nazor u Feričancima, koja je koštala 3,7 milijuna. Tu je također i dostupnija primarna zdravstvena zaštita, s ulaganjem od 300 tisuća kuna, besplatni školski obrok kao i u gotovo svim općinama na području OBŽ, te izgradnja ceste do Valenovca u iznosu 4,5 milijuna kuna, a koja je u županijskoj ingerenciji – naveo je župan Ivan Anušić tijekom posjeta Općini Feričanci.

Još je jednom je istaknuo kako je za Osječko-baranjsku županiju bitan ravnomjeran razvoj svih njezinih dijelova, te kako se nada nastavku dobre suradnje na projektima koji su prije svega u interesu žitelja opčine Feričanci, pa i županije.

mini 3c

Načelnik općine Feričanci Marko Knežević naglasio je kako gotovo 10 milijuna kuna izravnih investicija potvrđuje vrhunsku suradnju Općine i Županije te kako ta pomoć znači veliki podstrek u radu Općine.

– Mi smo jedna manja općina, ali se trudimo upravo uz pomoć OBŽ i svih resornih ministarstva, raditi na daljnjem razvoju. Ono na čemu se taj razvoj bazira je strategija kontinentalnog turizma i u tom smijeru smo počeli s određenim ulaganjima. Prvo rješavamo vizuru našega mjesta, energetsku obnovu zgrade vrtića u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja, a zgradu DVD-a obnavljamo općinskim sredstvima, kao i u mjestima Valenovac i Vučjak Feričanački. Zahvaljujući županijskoj potpori u iznosu 200 tisuća kuna, još 2017. smo energetski obnovili svlačionicu na športsko-rekreacijskom centru gdje je sad Općina Feričanci u suradnji s privatnim investitorom izgradila natkrivenu tribinu. Vrijednost ukupnih radova je gotovo 700 tisuća kuna – rekao je načelnik Knežević.

mini 5 1

Dodao je i kako je su ostvarili odličnu suradnju s Hrvatskim vodama I Hrvatskim cestama, pogotovo županijskom Upravom za ceste uz čiju je pomoć upravo u izgradnji ograda na mjesnom groblju gdje je u planu i izgradnja još jednog parkinga.

Naglasio je i kako Županija, uz već uložena ogromna sredstva u školstvo, i dalje sudjeluje u projektima poboljšanja kvalitete nastave učenicima, posebice u područnim školama poput onih u Motičini i Seoni.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content