4. LIGA Tehnika uzela bodove u Suhopolju: Hlevnjak i Šantek uzvratili za domaći poraz

Bez praviše prilika i sa, ponajviše zahvaljujući gostujućoj momčadi, puno preskakanja igre. Upravo bi to bio rezime današnjeg susreta 27. kola 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica u kojemu je Suhopolje dočekalo Tehniku iz Koprivnice. Trećeplasirana momčad prvenstva svoje je šanse iskoristila i u konačnici došla do pobjede, dok je pokušaje domaćina sa sigurnošću otklanjala ”jedinica” na vratima Tehnike, Leo Kirin.

U prvom dijelu vidjeli smo tek dvije prilike koje valja izdvojiti, a obje su pripale gostujućoj momčadi. Prva od njih dogodila nakon točno pola sata igre. Nakon jedne od rijetkih situacija u momčadi trenera Ivana Vrbana koja je krenula sa sredine terena, Marko Radotović nakon osvojenog prostora po desnom boku šalje odličnu loptu u šesnaeterac gdje ju prima Stjepan Korenika. Iz prvog dodira upućuje opasan udarac prema domaćem golu, ali lopta u konačnici odsjeda na gredi. 

Nova šansa stigla je svega tri minute kasnije. Solar je krivo procijenio let lopte upućene iz posljednje linije, ispred njega utrčava Domagoj Hlevnjak i nalazi se u idealnoj poziciji za postizanje pogotka. Ipak, nakon nekoliko trenutaka u kojima je oklijevao stoperski dvojac Farkaš-Kirin uspjeva blokirati njegov udarac, na odbijenu loptu dolazi Korenika, rezultat ostaje isti, a opasnu situaciju zaključio je Filip Lovković čiji udarac odlazi visoko iznad gola.

Prvu ozbiljniju situaciju za Filipovićevu momčad stvorio je Eric Augusto Akassou. Tek što se krenulo u drugo poluvrijeme uspio se osloboditi svog čuvara i namjestiti se na udarac s vrha šesnaesterca. Prizemni udarac koji je išao uz samu vratnicu na kraju ipak nije dovoljno precizan za vodstvo domaće momčadi.

Nakon 52. minute igre vidjeli smo prvi pogodak na utakmici. Nebrojeno dubinskih lopti koje su bile upućene od strane kapetana Luke Ernečića i Radotovića nisu pronašle svoj krajnji cilj, sve do ove. Hlevnjak istrčava sam pred prvog vratara Suhopolja i bez problema pronalazi nebranjeni dio mreže za 0:1.

Zasigurno najbolja prilika za izjednačenje dogodila se u 82. minuti. Loptu je iz slobodnog udarca ubacio Mihael Grljak, a najviše je na desetak metara od gola skočio Marko Sertić. Njegov opasan udarac glavom od poda se odbio ispod grede Kirina koji fantastičnom intervencijom čuva prednost svoje momčadi.

Posljednja minuta utakmice donijela je i drugi pogodak na susretu. Točku na ”i” postavio je Stjepan Šantek koji je iz drugog pokušaja uspio ubaciti loptu na mrežu nakon polukontre do koje je došlo nakon još jedne dubinske lopte.

Iako su ostali bez bodova, Tomislav Filipović pohvalio je igru svog sastava.

– Naravno da nakon poraza ne mogu biti zadovoljan rezultatom, ali moram čestitati svojim dečkima koji su do kraja odigrali pošteno i dali zadnji atom snage. Teško je odigrati susret sa svega 11 ili 12 igrača. Smatram da bi puno bolje odigrali da smo bili kompletni te bi na taj način mogli kvalitetno odraditi sve ono što je bilo planirano kroz trenažni proces, ali tako je kako je. Idemo dalje odraditi preostale utakmice, a kasnije ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati- zaključio je Filipović. (www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content