Desetkovano Suhopolje poraženo u Ferdinandovcu: Jurica Karan s tri pogotka riješio susret, Hudoletnjak i Akassou strijelci za Grofove

Nogometaši Suhopolja upisali su deseti ligaški poraz na gostovanju u Ferdinandovcu protiv prvoplasirane ligaške momčadi. U najavi jučerašnjeg (nedjelja) susreta spomenuli smo kako najveća opasnost prijeti od prvog strijelca natjecanja, Jurice Karana, a upravo je tako i bilo. Karan se tri puta upisao u strijelce u prvih 45 minuta, jedan pogodak dodao je Nikola Zvonar, tako da je utakmica praktički bila riješena već nakon prvog dijela kada je rezultat glasio 4:0.

Bez nekoliko standardnih prvotimaca teško da se mogao ostvariti pozitivan rezultat. Iz sastava je izostao prvi vratar Grofova, nedostajao je suspendirani Franjo Farkaš, a na gostovanje između ostalih nisu otputovali niti kapetan momčadi Ivan Egri, Deni Kucljak, Matej Nemet i Mihael Grljak, igrači koji su konkurirali za županijski derbi protiv Pitomače prije dva tjedna. Na klupi je ostao i ponajbolji igrač Marin Sertić, iako je kasnije ušao u igru.

Peti pogodak domaćeg sastava postigao je Dario Stankir nakon desetak minuta igre u drugom poluvremenu, dok su na konačnih 5:2 smanjili Toni Hudoletnjak i najbolji strijelac Suhopolja Eric Augusto Akassou.

Ferdinadovac je novom pobjedom i dalje siguran na prvom mjestu sa pet bodova prednosti nad Bilogorom 91. iz Grubišnog Polja, dok je Suhopolje palo na deseto mjesto prvenstvene ljestvice. Dva boda zaostaju za devetoplasiranom Slatinom i osmoplasiranom Čazmom, dok im za vrat s 11. mjesta “puše” Graničar iz Legrada.

U idućem kolu pred Grofovima je novi teški zadatak. U Suhopolje dolazi trećeplasirana Tehnika iz Koprivnice, a taj susret na rasporedu je ove subote od 17:30 sati.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content