Dječji vrtić Potočnica: Igraonica sreće uspješno se približava kraju, održana završna konferencija

U srijedu, 12. svibnja u sportskoj dvorani Dječjeg vrtića Potočnica održana je završna konferencija projekta „Igraonica sreće“. Zbog epidemioloških mjera konferenciji su prisustvovali samo djelatnici nositelja projekta i partnera, vrtića i Općine Pitomača.

Projekt „Igraonica sreće“ vrtić provodi u suradnji s Općinom. Cilj projekta je unaprijediti usluge i produljiti radno vremena vrtića kako bi se omogućila bolja ravnoteže poslovnog i obiteljskog života stanovnika općine koji koriste usluge predškolskog odgoja i obrazovanja.

Projekt je vrijedan preko 801 tisuću kuna, od čega je 85% sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak od 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Traje od prosinca 2018. zaključno do kraja svibnja 2021. Njegova provedba bila je izuzetno izazovna, poglavito u vidu prilagodbe uvjetima sprečavanja ugroze i epidemiološkim mjerama, ali sve su situacije uspješno riješene zahvaljujući odgovornosti odgojiteljica.

Igraonica srece konferencija 2 scaled e1620820964515
pitomaca.hr

Produljeno je radno vrijeme do 18:00 sati. Na tjednoj bazi provođeno je 5 različitih posebnih programa za korisnike vrtića. Djeca su se tako mogla uključiti u dramsko-lutkarsku, ekološku radionicu, program učenja engleskog jezika, glazbenu i sportsku igraonicu.

Za potrebe provođenja radionica nabavljena je oprema, namještaj, didaktički materijali, glazbala, sportska oprema, potrošni materijali i stručna literatura, a odgojiteljice su dobile priliku usavršiti svoje kompetencije kroz različite edukacije.

Kako bi se utvrdilo zadovoljstvo korisnika provedeno je anketno istraživanje među roditeljima i djecom koja pohađaju radionice u sklopu projekta. Zadovoljstvo roditelja radionicama, prema rezultatima ankete, je odlično, na ljestvici od jedan do pet sve su provedene radionice ostvarile ukupnu ocjenu odličan.

Djeca su oduševljenje radionicama izrazila u 90% slučajeva. Izvrsni rezultati pokazuju da projekt može služiti kao poticaj donosiocima odluka za buduće slične programe u dječjem vrtiću.

(pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content