FOTO Majstorija Gorana Bošnjaka u 84. minuti obilježila suret na Gmanju: Pitomača bez sedam prvotimaca deklasirala Daruvar

Pitomača je na svom Gmanju stigla do dvanaeste ovosezonske pobjede, nakon što se u 27. kolu 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica s lakoćom obračunala i deklasirala pretposljednju momčad ligaške ljestvice, Daruvar.

Najljepši trenutak utakmice dogodio se u 84. minuti, ali krenimo redom. Na domaćoj klupi, zbog zdravstvenih problema, jučer (subota) nije bilo stratega Ivana Presečana, ali Presečan se ipak pojavio sam na suprotnoj “tribini” gdje je konstantno bodrio svoju momčad. Kako nam je rekao u telefonskom razgovoru nakon utakmice, zbog crijevne viroze nije htio biti u blizini igrača i službenih osoba, ali nije mogao ostati niti kod kuće jer “želja je bila jača”. Što reći, osim, “kapa do poda”! Na klupi ga je zamijenio klupski tajnik Darko Tkalčec.

IMG 5569

U ovaj susret domaći su ušli bez sedam standardnih prvotimaca pa su tako na klupi ostali Paradinović, Jantol, Škrinjar, Plavšić, Matej Babić, Peršić i Reščić. Goste nisu podcijenili već je cilj bio “podebljati” minutažu igračima koji su u proteklim susretima ulazili s klupe, a ujedno i odmoriti prvi sastav zbog vrlo zahtjevnog ritma u kojem se utakmice igraju srijedom i subotom.

Domaća momčad i u takvom sastavu opravdala je ulogu favorita i deklasirala Daruvarčane s visokih 6:0. Pogodaka nije bilo do 34. minute, a onda se “otvorilo”. Gosti su odolijevali brojnim pokušajima pitomačkih igrača, a svakako treba spomenuti šansu iz 25. minute susreta, kada je Prlić jednom odličnom loptom u prostor uposlio Zorića, a ovaj “povratnom” pronašao Bošnjaka, čiji je udarac ukrotio gostujući vratar Lončar. U 29. minuti Jakupec je probao silovito iz slobodnjaka s dvadesetak metara, ali je bio neprecizan.

IMG 5487

I onda, na scenu stupa Dean Klemen. Sjajnim solo prodorom probio se do gostujućeg šesnaesterca gdje je “nepropisno” zaustavljen, a sudac Ritoša pokazuje na bijelu točku. Precizan je Bošnjak i Pitomača stiže do početnog vodstva. Samo minutu kasnije ponovno je opasno pred vratima Lončara. Jakupecov pokušaj zaustavlja gostujući vratar, odbijenu loptu u “blok” šalje Bošnjak, a onda nakon ubačaja Zorića u istom napadu Skoko pokušava glavom, ali Lončar je ponovno bio na pravom mjestu.

U 37. minuti već je 2:0. “Deja vu” iz 25. minute, ali ovoga puta Prlić pronalazi Jakupeca koji daje povratnu loptu za Patrika Babića i ovoga puta Lončar nije mogao ništa. Samo tri minute kasnije domaćin podiže svoju prednost novim pogotkom Patrika Babića na asistenciju Luke Skoke.

IMG 5714 1

Početkom drugog dijela, u 49. minuti, Pitomača ima sada već nedostižnih 4:0, a u listu strijelaca upisao se ovog puta Michael Zorić. Gosti do 55. minute i jednog slobodnjaka gotovo da nisu imali pravih prilika. U nastavku su proigrali, ali nisu bili konkretni. U 71. minuti “pukla je i petarda” u gostujućoj mreži kada je Plavšić prevario Lončara za visokih 5:0. Plavšić je ranije zamijenio Jakupeca, a na zasluženi odmor otišli su i Miloš te Skoko, koje su zamijenili Škrinjar i Reščić.

I onda situacija koju smo spomenuli na samom početku. U 84. minuti “Bobijeva” (kako ga igrači od milja zovu) majstorija za konačnih 6:0. Jednu loptu “uhvatio” je u zraku i s 25 metara iz poluvoleja, uz “pomoć” grede, matirao Lončara koji je loptu samo ispratio pogledom.

IMG 5681

-Od prve minute imali smo posjed i čekali njihovu grešku. Odigrali smo još jednu dobru utakmicu, svaki igrač na terenu je dao svoj maksimalni doprinos i to nas je na kraju nagradilo s čak šest pogodaka – zadovoljan je bio Presečan.

Pitomača – Daruvar 6:0
Igrač utakmice – Goran Bošnjak

(www.icv.hr, ts, foto: I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content