Istraga ubojstva u Reisnerovoj ulici u Osijeku: Sin izbo nožem slabo pokretnog oca zbog novaca

Kako smo već ranije pisali, 19. travnja u Osijeku, u Reisnerovoj ulici 42, u jednom dijelu kuće pronađeno je tijelo 74-godišnjeg muškarca, dok su u drugom dijelu policajci i vatrogasci pronašli teško ozlijeđenog 39-godišnjaka.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku ovih je dana donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (39) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva.

– Postoji osnovana sumnja da je točno neutvrđenog dana, između 29. ožujka i 10. travnja ove godine u stanu na katu obiteljske kuće u Osijeku, tijekom prepirke sa slabo pokretnim i bolesnim ocem (1947.), a u nakani da ga usmrti i nesmetano se koristi njegovim novcem, zadao istom više ubodnih i reznih rana nožem uslijed kojih je došlo do iskrvarenja i smrti oštećenika najkasnije do 10. travnja 2021. Osnovano se sumnja da je potom, prema unaprijed stvorenoj namjeri, koristeći bankovnu karticu i pripadajući pin broj s očevog računa uzeo i zadržao za sebe 6.000 kuna i stvari u vrijednosti 722 kuna.

Sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ometanja istrage i ponovnog počinjenja istovrsnog ili sličnog kaznenog djela, izvijestili su iz DORH-a.

(www.icv.hr, tj)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content