Mali uče velike: Nagrađeni kreativni radovi učenika o sigurnosti u online okruženju

Župan Ivan Anušić danas, 13. svibnja je primio učenike osnovnih škola s područja Osječko-baranjske županije (OŠ Ivana Filipovića Osijek, OŠ Drenje, OŠ Popovac, OŠ Bilje, OŠ Petrijevci, OŠ Hinka Juhna, Podgorač i OŠ Hrvatski sokol Podgajci Podravski) koji su pripremili najbolje radove na natječaju „Mali uče velike“ Centra za sigurniji Internet, a na temu sigurnog boravka u online okruženju.

Čestitao im je na kreativnim radovima, uručio prigodne nagrade te poželio da nastave vrijedno učiti i raditi te biti predvodnici budućeg rada i razvoja Osječko-baranjske županije.

– Projekt „Mali uče velike“ je jedna od niza aktivnosti Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, od projekta za europske fondove do ovakvih projekata koji izravno uključuju djecu. Ovim projektom ujedno uče nas odrasle da bi mi kod kuće učili našu djecu kako koristiti sigurniji Internet te da bi osvijestiti sve roditelje da moraju obratiti pažnju i na to područje. Naime, današnje vrijeme donosi strašne izazove za cijelu obitelj, za djecu posebno, puno je opasnosti koje vrebaju ne samo na internetu nego praktično na svakom uglu, pa se moramo na vrijeme osvijestiti, početi s tim boriti i prevenirati jer je prevencija uvijek bolja od kasnije intervencije, pa je tako i sa sigurnijim internetom – rekao je župan Anušić nazočnim učenicima i njihovim nastavnicima i mentorima.

mini IMG 5031

Čestitao je predsjedniku Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Tomislavu Ramljaku i drugim osobama koje kontinuirano rade na osvještavanju o opasnostima interneta i ostalim aktualnim pojavama, a učenicima je čestitao što već stvaraju tako kreativne radove i nama odraslima pokazuju kako i zašto treba biti oprezniji i bolji u odgoju svoje djece.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content