NOGOMETNA LJEPOTICA NA STADIONU PARK Karlo Jakupec s dva pogotka predvodio Pitomaču do pobjede

Županijski nogometni derbi između dva četvrtoligaša, Suhopolja i Pitomače, definitivno je opravdao sva očekivanja. Gledalo se danas gotovo osamdeset minuta fantastičnog nogometa u kojemu su se redale šanse i na jednoj i na drugoj strani, dok preostalih desetak minuta otpada na samu završnicu susreta u kojoj se, ruku na srce, i nije previše igralo. Mogli su si to nogometaši obje momčadi dozvoliti, jer sve ono što smo vidjeli između zadovoljilo bi svakog nogometnog zaljubljenika.

IMG 1262

Valentino Paradinović pravio je danas velike probleme domaćem sastavu. Već u 3. minuti njegova lopta pronalazi Jantola, četvorka gostiju šalje povratnu loptu do Jakupeca koji smireno pogađa za vodstvo Pitomače na samom otvaranju susreta. Mogli su ”žuto-zeleni” ekspresno do izjednačenja. Prvu pravu priliku stvorio je Enio Kirin koji je uputio snažan udarac prema gostujućim vratima, lopta je na putu do gola pogodila jednog od obrambenih igrača Pitomače i promijenila smjer, ali je Hrvoje Zdelar, koji je s nekoliko fantastičnih obrana zasigurno jedan od zaslužnijih za današnju pobjedu, izvukao loptu iz samog kuta.

IMG 0975

Ono što nije uspjelo Kirinu uspjelo je Dominiku Šantavcu. Vezna linija Grofova izbacila je Erica Augusta na aut liniji, najbolji domaći napadač uspio se izboriti s dvojcom obrambenih igrača, uputiti loptu u srce peterca gdje spomenuti Šantavec nema težak zadatak već samo ubacuje loptu u mrežu za izjednačenje.

Novi odlični potez Paradinovića vidjeli smo u 22. minuti. Loptu ”s očima” poslao je iza leđa domaće obrane gdje ju prima Karlo Jakupec, zaobilazi vratara Solara i još jednom dovodi Pitomaču u prednost svojim drugim pogotkom.

IMG 1037

Šest minuta kasnije stvari su još jednom vraćene na početak. Veliku gužvu u šesnaestercu Zdelara pokušao je iskoristiti Hudoletnjak koji upućuje opasan udarac, ali vratar gostiju još je jednom na visini zadatka. Lopta je i dalje ostala u igri, obrana Pitomače izbacuje ju van kaznenog prostora gdje dolazi do Šantavca. Ponovo ju vraća u vatru, a najviši u skoku ovoga je puta bio Marko Sertić koji glavom pogađa malu mrežicu za novo izjednačenje.

Igrala se 31. minuta kada su gosti postigli svoj treći pogodak na utakmici. Jakupec ostaje sam na širokom prostoru, doduše, u situaciji iz koje je gotovo nemoguće ugroziti gol. No, to mu niti nije bila namjera. Visokom loptom prebacio je igru na drugu stranu gdje se pronašao Plavšić. Jedno primanje i ”valjanje” domaćeg stopera bilo je dovoljno da si napravi dovoljno prostora i smireno poentira ispod vratara Solara za 3:2, rezultat kojim se završilo prvih 45 minuta.

IMG 1033

Pitanje pobjednika bilo je riješeno u 56. minuti. Milan Prlić povukao je loptu prema Solarovim vratima, proslijedio ju do Jakupeca koji je šutem s nekih dvadesetak metara još jednom ozbiljno zaprijetio domaćem vrataru. Solar je vrlo dobro intervenirao i odbio loptu, no na njoj se našao Paradinović koji ju bez problema šalje u mrežu.

U sadržajnoj utakmici s nebrojeno dobrih poteza, udaraca i individualnih isticanja zbilja se moglo uživati, a to je potvrdio i strateg Pitomače Ivan Presečan.

– Ovo je bila zbilja jedna odlična utakmica dvije ekipe koje su se željele međusobno nadigravati. Smatram da smo pobjedu zaslužili, želim ovom prilikom čestitati i ekipi Suhopolja koja je prikazala odličan nogomet i ima odličnu momčad, ali moji dečki su pokazali da smo mi ipak trenutno nešto bolji i svaka im čast na tome – zadovoljno je izjavio Presečan.

IMG 1132

Na klupi Suhopolja danas nije bilo trenera-igrača Tomislava Filipovića, tako da je svoje viđenje susreta iznio tajnik kluba Dino Dobreta.

– Čestitam Pitomači na pobjedi, trenutno su spremniji i bolji, to se mora priznati. Na žalost, zbog izostanka pet standardnih prvotimaca danas nismo uspjeli pokazati sve što možemo, ali nadamo se da ćemo se uskoro kompletirati, vratiti još bolji i do kraja sezone upisati još koju pobjedu – zaključio je Dobreta.

Pitomača se ovom pobjedom probila do petog mjesta prvenstvene ljestvice s tri boda zaostatka za Tehnikom i Mladosti iz Kloštra Podravskog, dok je Suhopolje i dalje ostalo na osmom mjestu prvenstvene ljestvice.

(www.icv.hr, mra, foto: I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content