Održana trail utrka “Litice oko Virovitice”: Više od 400 sudionika trčalo obroncima Bilogore

Trud organizatora i desetaka volontera u subotu, 22. svibnja donio je rezultat. U virovitičkom prigradskom naselju Sveti Đurađ i okolici, s naglaskom na Virovitičke ribnjake,  održana je prva Trail utrka “Litice oko Virovitice”. Start i cilj utrke bio je ispred društvenog doma u Svetom Đurađu, a staza je vodila pitomim obroncima Bilogore do Virovitičkih ribnjaka i nazad. Dio atletskih entuzijasta predvođenih Krunom Tomljanovićem, Marijom Đurđevićem, Goranom Volenikom i Damirom Brckovićem, čiji rad je gotovo svakodnevno koordinirala Dora Međimorec, glavna tajnica Sportske zajednice VPŽ, uz svesrdnu pomoć Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice, sportskih zajednica Virovitičko-podravske županije i grada Virovitice, županijske i gradske turističke zajednice, Policijske uprave virovitičko-podravske te Mjesnog odbora Sveti Đurađ i niza volontera, sponzora i donatora, prihvatila se ogromnog posla i, u ovo još pandemijsko vrijeme, organizirala hvalevrijednu utrku.

DJI 0014

Staza, koju je trasirao Kruno Tomljanović, vodila je obroncima Bilogore, uz koju su trkači mogli vidjeti sve ljepote virovitičkog kraja. Broj sudionika, zbog epidemioloških prilika bio je ograničen na 500. Posljednjih dana organizatori i volonteri radili su u tri smjene, a krajnji rezultat je izvrsna utrka na kojoj su sudjelovali brojni poznati atletičari iz svih krajeva Hrvatske, oni koji se trčanjem bave profesionalno, ali i potpuni rekreativci. 

Trčalo se u tri kategorije – na 7, 15 i 25 km, u ženskoj i muškoj konkurenciji. Kako se u utrku uključio i velik broj pripadnika MUP-a, najboljim policijskim službenicima dojeljenje su posebne medalje. Pokale i nagrade najboljim sudionicima su zajednički podijelili virovitičko-podravski župan Igor Andrović, njegov zamjenik Marijo Klement i zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac, svo troje također sudionici utrke na 15 km i 7 km, dok je medalje za pripadnike MUP-a podijelio načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević.

MG 3777

Župan Andrović uspješno je istrčao dionicu od 15 kilometara i pohvalio organizatore.

– Staza je prekrasna. Svaka čast organizatorima i nadam se da će ova trail utrka postati tradicionalna i brand grada i županije. Brojni natjecatelji koji su ovdje u Viroviticu su došli zbog utrke i to pokazuje da je ovo pun pogodak – zadovoljan je župan Andrović.

Zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac istaknula je kako u posljednjih 40-ak godina na širem području grada nije bilo slične utrke.

– Ova utrka puno znači za promociju našeg grada. Došli su nam gosti iz cijele Hrvatske i nada se da je ovo početak tradicije. Pohvale organizatorima i svim volonterima koji su bili uključeni u organizaciju utrke, napravili su izvrstan posao – rekla je zamjenica gradonačelnika Honjek-Golinac.

Utrkom i trasom su zadovoljni i trkači, među njima i Ana Antolić iz Špišić Bukovice koja je osvojila drugo mjesto na stazi od 25 km.

– Trčim već tri godine, ali mi je ovo prva trail utrka. Izuzetno sam zadovoljna organizacijom i trasom utrke – rekla nam je Ana, a njezino mišljenje dijeli i pobjednik utrke na 15 km Dino Jurić iz Slatine. 

– Trčim na druge pruge, ali sam se danas iskušao i u trailu. Odlična krajolik i staza- istaknuo je Dino. 

Svoju prvu trail utrku istrčala je i Sara Špiranec, članica Atletskog kluba “Virovitica”, i pritom pomela konkurenciju te bila najbrža na utrci na 7 km.

– Staza je bila super, sve pohvale organizatorima. Ako bude ubuduće u Virovitici ovakvih utrka, ponovno ću nastupiti – istaknula je Sara.

Svoje trkačke sposobnosti odmjerili su i djelatnici MUP-a a najbrži na utrci na 15 km je bio Dario Lebinec, policijski službenik iz Virovitice.

– Trčanjem se bavim rekreativno. Staza je bila zahtjevna i vjerujem da ću se i ubuduće uključiti u ovakve utrke – rekao je Dario.

Najbolji na najdužoj stazi bio je Eldin Hodžić iz Buzeta, prvak Hrvatske u trailu, koji je 25 km Litica oko Virovitice istrčao rutinski. 

– Redovito treniram dva do tri sata dnevno pa mi staza nije bila prezahtjevna, ali s izuzetno lijepim krajolikom. Drago mi je da sam došao i sudjelovao, nadam se da ću imati prilike doći i ubuduće – rekao je Eldin. 

MG 3858

Poredak svih utrka:

Utrka na 7 km

Žene:

  1. Sara Špiranec
  2. Sanja Vuković
  3. Nela Pleša

Muški:

  1. Borna Vidović

2. Davor Topalović

  1. Renato Dasović

MUP žene:

  1. Lucija Lujanac

2. Dragana Peula Marinović

3. Dragana Popović

MUP muški:

  1. Davor Topalović
  2. Franjo Ileković
  3. Franjo Tomljenović

 

Utrka na 15 km

Žene:

  1. Lora Žuliček

2. Ivana Marušić

3. Jozefina Bulić

Muški:

  1. Dino Jurić

2. Dinko Solić

3. Boris Hrala

MUP žene:

  1. Katarina Jurić-Moric

2. Magdalena Oršić

3. Eleonora Matić

MUP muški:

  1. Dario Lebinec

2. Marko Sambol

3. Marko Balažić

 

Utrka na 25 km

Žene:

  1. Jasna Plementi

2. Ana Antolić

3. Mateja Kaniški

Muški:

  1. Eldin Hodžić

2. Pavle Kruljac

3. Damir Kligl

MUP muški:

  1. Stjepan Čošić

2. Hrvoje Grgić

3. Dinko Puce

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content