Općini Pitomača odobreno 500 tisuća kuna za projekt dogradnje Dječjeg vrtića “Potočnica”

Općini Pitomača odobreno je 500 tisuća kuna za projekt dogradnje zgrade Dječjeg vrtića “Potočnica”. Projekt je prijavljen u sklopu javnog poziva „Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u vrtićima u 2021. godini“ koji je objavio Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Projektni prijedlog uključuje dogradnju prizemlja i potkrovlja zgrade Dječjeg vrtića u sklopu kojeg će se nalaziti jedinica za djecu jasličke dobi, jedinica za skupinu vrtićke dobi, dok će u potkrovlju biti dvije dvorane za održavanje tjelesno-zdravstvenog odgoja. Dogradnjom će se povećati kapaciteti vrtića za 12 djece jasličke dobi i 16 djece vrtićke dobi, te dodatan prostor za 165 mališana koji su trenutno polaznici Dječjeg vrtića „Potočnica“.

Projekt dogradnje i opremanja financirat će Općina Pitomača uz dodijeljena financijska sredstva Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, a realizacija cijelog projekta planirana je do kraja 2021. godine. Uspješnu projektnu prijavu izradila je tvrtka DRAFT d.o.o. u suradnji s Općinom Pitomača.

(www.icv.hr, pitomaca.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content