Potpisan ugovor o suradnji između NK Virovitice i Slaven Belupa: Ovo je temelj za dugogodišnju obostranu suradnju

Nakon nekoliko mjeseci pripreme, u prostorijama Caffe bara Vegeška u Virovitici danas (utorak) je potpisan ugovor o suradnji između virovitičkog nogometnog trećeligaša i koprivničkog prvoligaša Slaven Belupa.

– U NK Virovitici smo prepoznali nositelja kvalitete nogometa na ovom prostoru. Logično je da će najtalentiraniji mladi igrači s područja Virovitičko–podravske županije, a i šire, dolaziti u Viroviticu, a zatim, da će se najbolji među njima pokušati izboriti za odlazak u Koprivnicu, gdje mogu pokazati svoje mogućnosti u najboljoj školi nogometa u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj, što može biti i ulaz u prvoligaške nogometne vode. Već niz godina Virovitica se dokazala kao rasadnik kvalitetnih mladih nogometaša. Mi kao Nogometni klub Slaven Belupo želimo pripomoći Virovitici da ojača. Našim uključivanjem u suradnju želimo da se u Virovitici okupe svi talentirani igrači u široj okolici, kako bi postali snažno nogometno središte, a time bi mi dobili dva do tri najtalentiranija igrača za naš sustav – naglasio je prilikom potpisivanja Vedran Medenjak, direktor Škole nogometa Slaven Belupa.

IMG 8440

Ovu inicijativu pozdravio je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin naglasivši kako su Virovitica i Koprivnica već prilično povezani, kako gospodarski, tako i politički.

-Pred nama u Virovitici je jedno novo doba. Gradimo jedan od najvećih sportsko-rekreacijskih centara u kojemu će biti kompleks bazena, novi nogometni stadion, hotel i pomoćni tereni. Mi ne sanjamo o nekom velikom nogometu već želimo imati stabilnog trećeligaša i postići suradnju sa susjednim klubovima, posebice Slaven Belupom. Želimo da se naši najbolji mladi igrači okušaju u koprivničkom prvoligašu, a s druge strane da igrači iz drugih okolnih sredina dolaze u Viroviticu. NK Virovitica treba biti generator razvoja mladih igrača s ovog područja. Pred nama je vrijeme kada ćemo više ulagati u sport, ne zato što smo mi nekadašnji sportaši, već zato što sport mora postati način života. Današnja djeca su sve manje aktivna, život provode s mobitelima i računalima. Djecu zato moramo, u redovnom sustavu obrazovanja, kroz sportske školske klubove, ali i ostale sportske klubove što više aktivirati. Nogomet nam je najmasovniji sport, a po broju registriranih sportaša, na broj stanovnika, Virovitica je među prvima u Hrvatskoj, a među prvima smo i po broju zatvorenih sportskih objekata u Hrvatskoj. Uz tri trodijelne sportske dvorane tu je multifunkcionalna dvorana Viroexpo. U planu je gumiranje svih dječjih i sportskih igrališta, kako bi djecu dobili da što više treniraju vani, a ne u dvoranama – naglasio je gradonačelnik Kirin, koji je na potpisivanje ugovora došao u pratnji dosadašnjeg zamjenika Damira Marenića i tajnika Sportske zajednice grada Virovitice Tihomira Majstorovića.

IMG 8448 1

Nakon pozdravnih riječi pristupilo se potpisivanju ugovora. S domaće strane ugovor je potpisao predsjednik NK Virovitice Damir Pervan, a u ime Slaven Belupa ugovor je potpisao direktor kluba Aleksandar Aleksovski.

– Virovitica i Slaven Belupo, kao i naši gradovi su prijateljske sredine, koje žele ostvariti sinergiju u obostranom djelovanju. Mi kao prvoligaški klub imamo interes da iz Virovitice uzimamo na daljnje usavršavanje najtalentiranije igrače, a s druge strane želimo pomoći Virovitici da budu prepoznati kao centar koji će okupljati nogometaše željne uspjeha i kasnijeg profesionalnog razvoja, koji mogu dobiti šansu i u prvoligaškom nogometu – objasnio je ciljeve direktor Slaven Belupa Aleksovski.

IMG 8453

Predsjednik virovitičkog trećeligaša Damir Pervan naglasio je kako bi ova suradnja trebala donijeti prosperitet cijelom klubu, ali i široj društvenoj zajednici.

– Slaven Belupo je prvoligaš i sam njihov interes za našu školu nogometa je pohvala za naš dosadašnji rad. To je poticaj za cijeli naš klub, posebice za djecu, koja su sada pod paskom prvoligaša. Ta suradnja nije samo u jednom smjeru, prema Slaven Belupu već i u drugom smjeru, što nam itekako imponira – zaključio je predsjednik NK Virovitice Pervan.

Nakon potpisivanja ugovora održan je radni sastanak voditelja škole nogometa NK Virovitice Krešimira Crvenke i Vedrana Medenjaka, direktora Škole nogometa Slaven Belupa. Tom prilikom Medenjak je u ime Slaven Belupa darovao lopte za virovitičku školu nogometa.

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content