OPĆINA PITOMAČA Raste novi Društveni dom u Starogradačkom Marofu, DVD Otrovanec gradi garažu za vatrogasno vozilo koje će dobiti iz Tirola

Napreduju radovi na izgradnji Društvenog doma u Starogradačkom Marofu. Riječ je o projektu vrijednom 4,6 milijuna kuna koji se u stopostotnom iznosu financira iz EU Fondova kroz natječaj Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Općina Pitomača, a izradila ga je tvrtka Draft.

U novome domu svoje mjesto će pronaći agilno dobrovoljno vatrogasno društvo, kao i stanovnici ovog naselja nedaleko rijeke Drave u kojem je iznimno popularno folklorno društvo KUD Starogradački Marof.

[g-gallery gid=”630655″]

Na području općine Pitomača, gradi se i u Otrovancu. Naime, DVD Otrovanec gradi vatrogasno spremište garažu i doma, kako bi mogli smjestiti vatrogasno vozilo iz Tirola. Do sad su već iz Tirola dobili vatrogasnu opremu koja im je nužna za daljnji rad, no kruna svega bit će vatrogasno vozilo. Vrijednost investicije iznosi 225.000 kuna i financira ga Općina Pitomača.

U ponedjeljak radove su u pratnji domaćina načelnika Pitomače Željka Grgačića i njegovog zamjenika Marina Aragovića, između ostalih, obišli saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, županijski pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok.

(www.icv.hr, vpz.hr)

[g-gallery gid=”630789″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content