RUKOMETNI SPEKTAKL Slatina domaćin NEXE-u u današnjem četvrtfinalnom okršaju Hrvatskog kupa

Već treću sezonu rukometaši Slatine nalaze se u vrhu 2. hrvatske lige Istok. Prije dvije godine bili su drugi, ali im se otvorila prilika da se zbog upražnjenog mjesta u 1. hrvatskoj ligi Sjever, kroz dodatnu kvalifikacijsku utakmicu s Dugim Selom izbore za prvoligaški status. Susret je završio bez pobjednika, a u izvođenju sedmeraca više sreće imali su igrači Dugog Sela.

Prošle godine Slatina je bila vodeća, ali zbog pandemije koronavirusa ligaško natjecanje je poništeno. Slično je bilo i ove godine. Slatinski rukometaši nisu očajavali već su svoju snagu i kvalitetu ove godine pokazali u kup natjecanju.

Bili su bolji od drugoligaškog sastava Valpovke iz Valpova te od tri prvoligaša: Viro Virovitice, Požege i Osijeka. Za plasman na završnicu trebali bi napraviti prvorazredno iznenađenje jer im u goste dolazi našički NEXE, već niz godina druga momčad u Hrvatskoj, koja se ove sezone uspješno natjecala u EHF Europa ligi, SEHA ligi i Paket 24 Premijer ligi.

U redovima Našičana igra nekoliko hrvatskih reprezentativaca, a vodeći igrači su mladi Halil Jaganjac i iskusni Janko Kević. Ove sezone u Našicama ozbiljno razmišljaju o osvajanju jednog od trofeja, smatrajući da mogu ravnopravno parirati PPD Zagrebu.

U takvim okolnostima za njih je Slatina samo jedna od prolaznih stanica. Puno faktora moralo bi se poklopiti da domaća momčad iznenadi izuzetno kvalitetne goste. Slatinskim mladim igračima ovo je prilika da vide gdje se trenutno nalaze u odnosu s najboljim hrvatskim rukometašima.

Susret se igra u srijedu, 19. svibnja u sportskoj dvorani Srednje škole Marka Marulića u Slatini od 20 sati, ali bez nazočnosti gledatelja.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content