U Novoj Bukovici i Slatini uspješno provedene akcije dobrovoljnog darivanja krvi

Jučer (utorak) su u Novoj Bukovici i Slatini povedene akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Akcije, kao i sve do sada, organiziralo je Gradsko društvo Crvenog križa Slatina.

U Novoj Bukovici krv je dao 21 darivatelj, dok je njih dvoje odbijeno iz zdravstvenih razloga. U Slatini je krv dalo 78 darivatelja, a dvoje je odbijeno iz zdravstvenih razloga.

Navedene dvije akcije darivanja krvi bile su osma, odnosno deveta u ovoj godini. Ukupno je u ovoj godini krv darivala 399 osoba, od čega 313 muškaraca i 66 žena. Zbog zdravstvenih razloga odbijeno je 27 darivatelja. Prvi puta krv je darivalo 11 darivatelja. Od prosinca 2012. godine krv prikuplja Transfuzijska jedinca KBC Osijek na području četiri slavonske županije.

– U obje jučerašnje akcije darivanja krvi, u Novoj Bukovici i Slatini, pristupile su 103 osobe, a krv je dalo 99 osoba, što je zahvalan rezultat za naš širi slatinski kraj. Akciji u Slatini po prvi put pristupile su dvije osobe, Valentina Cindrić (21) iz Nove Bukovice i Perković Mario (37) iz Slatine. Svima od srca čestitamo – rekao je ravnatelj CK Slatina Vladimir Jelenčić.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli i CK Slatina)

[g-gallery gid=”630985″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content