U OBŽ 26 novopozitivnih na koronavirus, još jedan dan bez preminulih

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus testirano je 197 uzoraka od kojih je 26 bilo pozitivno.

Naviše novopozitivnih bilježi Osijek s prigradskim naseljima njih 15, zatim dva Valpovo, a po jedna novopozitivna osoba zabilježena je na području grada Belišća i općina Antunovac, Marijanci, Feričanci, Ernestinovo, Čepin, Bilje, Erdut i Viškovci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Na bolničkom liječenju nalazi se 35 osoba oboljelih od Covida-19, od kojih je 23 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a pet ih je na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 12 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 628 osoba.

Policijski službenici su provjeravali osobe pod mjerama samoizolacije i izolacije prema dojavi i u dva su slučaja utvrdili kršenje izrečene mjere, u Čepinu i Našicama. Samoinicijativno su izvršili dodatnih 18 provjera i nije utvrđeno niti jedno kršenje. Također su vršili nadzor objekata na 126 lokacija i nisu utvrdili niti jedno kršenje propisanih mjera. (www.icv.hr, tj)