U OBŽ pozitivno 7 osoba: Našičko i donjemiholjačko područje bez novooboljelih

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 169 uzorak od kojih je 7 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka (2), a iz Draža, Erduta, Podgorača, Darde i Đakova dolazi po jedna novopozitivna osoba. 

Na bolničkom liječenju nalazi se 39 osoba koje su oboljele od Covida- 19, i to 29 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 5 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 10 pacijenta s tim oboljenjem. 

Preminule su dvije osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 62 i 67 godina. 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 639 osoba.

Policijski službenici proveli su 12 provjera osoba u samoizolaciji i nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. Kršenja mjera nije bilo ni u obavljena 115 nadzora ugostiteljskih objekata.

Inspektori i službenici civilne zaštite u posljednja 24 sata obavili su 37 nadzora provođenja epidemioloških mjera (19 u ugostiteljskim objektima, 8 u prodavaonicama, 4 u trgovačkim centrima i 6 nadzora u drugim uslužnim djelatnostima) i nisu utvrdili nepravilnosti.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content