U Sopju se uređuje Centar kulture: Kulturna baština i narodni običaji dobit će svoje novo mjesto

Na dan kada je općina Sopje proslavljala blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca i općine Sopje, radove na uređenju zgrade (bivša Općina) u kojoj će u skoroj budućnosti biti Centar kulture, obišli su saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement. Kroz budući Centar kulture goste je proveo načelnik općine Sopje Berislav Androš.

– Više-manje u okolici svi znaju da je općina Sopje poznata po svojoj kulturnoj baštini i narodnim običajima te smo došli na ideju da zgradu bivše Općine prenamijenimo u Centar kulture pošto je dugi niz godina zjapila prazna, i da je tako spasimo od potpunog devastiranja. Kada se završi, u ovoj će se zgradi nalaziti dvije konferencijske sale, zatim prostorija sa izloženim narodnim nošnjama naše općine i mjesta Sopje, kao i rukotvorine. U podrumu zgrade bit će smještena arhiva, a bit će uređene i pomoćne prostorije koje će koristiti udruge i mjesni odbori – upoznao je goste s budućim sadržajem Centra kulture u Sopju načelnik Androš.

Općina Sopje prijavila je projekt energetske obnove bivše zgrade Općine putem LAG-a Marinianis Slatina te je projekat prošao u stopostotnom iznosu, odnosno Općinu Sopje ovaj projekat neće koštati ništa.

(www.icv.hr, adf, Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content