U tijeku projektiranje ambulante Doma zdravlja u Gornjem Bazju

U tijeku je priprema projektne dokumentacije za izgradnju nove ambulante Doma zdravlja u Gornjem Bazju. Riječ je o investiciji od oko 6,3 milijuna kuna kojom bi mještani Gornjeg Bazja i okolnih naselja, kao i liječnici dobili adekvatan prostor za rad i boravak.

Planiranu lokaciju izgradnje u središtu naselja, pored DVD-a, obišli su danas (srijeda) načelnik općine Đuro Bukvić, saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, župan virovitičko-podravski Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement te županijski pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok.

– Sljedeće godine bi trebali imati kompletnu projektnu dokumentaciju. Riječ je o još jednom izuzetno vrijednom i potrebnom projektu. U novoj ambulanti bi se nalazio liječnik, stomatolog, patronažna sestra, a iznad same ambulante ćemo raditi dva velika stana. To je onaj benefit koji ćemo ponuditi budućim liječnicima koji budu htjeli doći ovdje. Nudit ćemo kompletno opremljen stan, financijske benefite i plaćene režije. Vidimo i sami kakva je situacija. Evo nažalost kako nam je otišla doktorica iz Gornjeg Bazja, unazad četiri godine nemamo stalnog liječnika, dolaze nam liječnici iz Virovitice i Slatine. Smatram da ćemo ovom izgradnjom riješiti taj problem – rekao je načelnik Đuro Bukvić te dodao da će se projekt realizirati uz podršku Virovitičko-podravske županije i županijskog Doma zdravlja.

(www.icv.hr)

[g-gallery gid=”631163″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content