U zadnja 24 sata na području OBŽ 40 novopozitivnih na koronavirus, preminule dvije osobe

foto: ilustracija, freepik.com

Prema izvješću Stožera civilne zaštite  OBŽ, u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ, u zadnja 24 sata obrađeno je 236 uzoraka od kojih je 40 bilo pozitivno na koronavirus.

Po broju novozraženih prednjači područje grada Osijeka s kojega je 13 novopozitivnih osoba na koronavirus,  dok su po tri s područja Belišća i Našica.  Po dvije su s područja Belog Manastira, Bilja, Čepina, Đakova i Podgorača, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Čeminca, Darde, Donjeg Miholjca, Drenja, Đurđenovca, Erduta, Ernestinova, Feričanaca, Petrijevaca i Vladislavaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Na bolničkom liječenju nalazi se 118 osoba koje su oboljele od Covida-19, od kojih je 88 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a 24 su pacijenta na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 30 pacijenta s tim oboljenjem.

Preminule su dvije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 45 i 74 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 874 osoba.

Policijski službenici proveli su 12 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili dva kršenja, oba na MCGP Batina gdje je utvrđeno da su dvoje stranih državljana prekršili rok za tranzit od 12 sati te su im uručeni prekršajni nalozi.

Obavili su i 102 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

(www.icv.hr, tj)