Udruga učenika, mladih i učenika s teškoćama “Prijateljstvo” iz Feričanaca proslavila svoj peti rođendan

Udruga učenika, mladih i učenika s teškoćama “Prijateljstvo” iz Feričanaca, proslavila je svoj peti rođendan! Udruga je osnovana 8. svibnja 2016. godine, a u proteklih pet godina je postala respektabilna Udruga i po broju aktivnosti i po članstvu.

– Prošle godine brojali smo 166 članova, a od toga 102 člana su bila djeca – kaže predsjednik Alen Dado te predstavlja ovu hvalevrijednu Udrugu i njen rad.

– Cilj Udruge je organiziranim aktivnostima doprinositi razvijanju humanih odnosa među ljudima, davati potpore obrazovanju djece i mladih s posebnim potrebama te izvaninstitucionalni odgoj i obrazovanje. Zatim nam je važna inkluzija učenika s teškoćama, pomoć učenicima u svladavanju gradiva, okupljanje građana, osobito mladeži, potom promicanje interesa i aktivnosti mladih, povećanje utjecaja mladih na rad lokalnih tijela, razvoj i promicanje sportskih aktivnosti, promoviranje tolerancije i nenasilja, sudjelovanje u sportskim natjecanjima te posebno poticanje kreativnosti djece i mladih – kaže Dado te ističe još važnih segmenata rada Prijateljstva:

– Želimo širiti volonterstvo i solidarnost među mladim, činiti sve za bolju socijalizaciju učenika i mladih, poticati komunikaciju među mladima, promičemo i svijest o razvoju civilnog društva, ljudskih prava i ravnopravnosti spolova, svijesti o razvoju informacijskog društva, ekološke svijesti te ideje očuvanja prirode i zaštite okoliša kao temeljnih vrijednosti društva – govori Dado, te naglašava kako je peti rođendan obilježen jednom velikom aktivnošću.

– Povodom petog rođendana u rad smo pustili i službenu stranicu Udruge koju je izradio gospodin Toni Balajić iz Levels agencije i kojoj zahvaljujemo na odlično odrađenom poslu. Na stranici se mogu pronaći sve potrebne informacije o Udruzi, aktivnostima, projektima, nagradama i priznanjima, a isto tako moguće je i učlaniti se u Udrugu ili postati donator. Zahvaljujemo svim volonterima, članovima, roditeljima, donatorima i svima koji su uz Udrugu tijekom ovih pet godina. Zajedničkim angažmanom u Udruzi su napravili smo korisne stvari za lokalnu zajednicu. Hvala svima – zaključio je predsjednik Udruge “Prijateljstvo” Feričanci Alen Dado.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content