UOSIT VRETENAC SLATINA Uspješno zaključen prvi dvodnevni znanstveno-stručni skup pod nazivom “Utjecaj pandemije na rad društvenih djelatnosti i poslovnog sektora”

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama “Vretenac” Slatina u petak, 14. svibnja, uspješno je zaključila 1. znanstveno-stručni skup “Utjecaj panedemije na rad društvenih djelatnosti i poslovnog sektora” na kojem su uz stručnjake s područja naše županije, aktivno sudjelovali i stručnjaci iz Slavonskog Broda i Osijeka.

Dvodnevni znanstveno-stručni skup UOSIT Vretenac organizirala je u suradnji s Udrugom roditelja i osoba s poteškoćama šireg autističnog spektra Plavi cvijet i Udrugom odgajatelja Loris iz Slavonskog Broda, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Slatine i Veleučilišta u Virovitici.

DSC00342 Custom

Izlagački dio prvoga dana skupa otvorio je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Miroslav Venus, koji je ujedno svojim izlaganjem napravio i uvod u temu skupa “Utjecaj pandemije na rad društvenih djelatnosti i poslovnog sektora”. Dekan Veleučilišta u Virovitici Oliver Jukić predstavio je rad Veleučilista tijekom pandemije te prilagodbu novim načinima rada. Josip Hetrih, zamjenik direktora Mreže poduzetničkih inkubatora VPŽ, prisutne je upoznao s utjecajem pandemije na poduzetnike i gospodarstvo, a Jurica Bosak, direktor Turističke zajednice grada Slatine, predstavio je rad TZGS i nove projekte realizirane tijekom pandemije.

Srđan Đuričić, kustos Zavičajnog muzeja Slatina, bavio se načinima komunikacije muzeja i publike tijekom pandemije, a Nataša Valinčić, pedagoginja OŠ Eugena Kumičića, svojim izlaganjem prisutne je upoznala s utjecajem pandemije na učenje, učenike, učitelje i roditelje OŠ Eugena Kumičića Slatina.

DSC00316 1 Custom

Dio ovog skupa bili su i članovi UOSIT Vretenac, koji su kratkim filmom progovorili o tome kako je korona utjecala na njih i njihove živote.

Drugi dan skupa otvorile su predstavnica Udruge Plavi cvijet, Iva Klarić i Martina Stojanac, predstavnica Udruge odgajatelja Loris. Uz to što su skup otvorile, Iva Klarić, profesorica engleskog jezika i Martina Stojanaca, odgajateljica, predstavile su istraživanje Utjecaj pandemije COVID-19 na odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju. Edukacijska rehabilitatorica Patricija Karaman, predsjednica UOSIT Vretenac, predstavila je projekte i kampanje realizirane za vrijeme pandemije.

Ivana Sabolić, edukacijska rehabilitatorica, predstavila je istraživanje Suradnje između roditelja djece s teškoćama u razvoju i učitelja edukatora rehabilitatora za vrijeme pandemije virusa COVID-19, dok su profesori Tehničke škole Kristina Horvat, magistra sestrinstva i Igor Kučan, inženjer elektrotehnike, predstavili načine oblikovanja praktične nastave u online okruženju.

DSC00336 Custom

Dvodnevni skup završio je panel raspravom na temu “Podrška djeci i roditeljima u vrijeme Covid-19” pod vodstvom Marinele Boras, profesorice engleskog i njemačkoga jezika iz Osijeka i Martine Stojanac iz Slavonskog Broda.

Ovaj skup jedna je od aktivnosti kojom je UOSIT Vretenac Slatina obilježila Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama, a ujedno povezala stručnjake različitih profila u razmjeni iskustava, ideja, novih načina i metoda rada s ciljem povezivanja, učenja i realiziranja novih projekata.

(www.icv.hr, adf, UOSIT Vretenac)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content