Uređenje desne obale rijeke Drave u Osijeku : Hrvatske vode na područje OBŽ do sada investirale preko 2 milijarde kuna

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić, u pratnji generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića te saborskog zastupnika i člana Nacionalnog vijeća za vode Ivana Radića, obišao je radove na uređenju desne obale rijeke Drave. Riječ je o II. poddionici radova ukupne vrijednosti 58.389.686,40 kuna kojom će se izgraditi obaloutvrda gradskog tipa, lukobran i pješačko-biciklistička komunikacija na kruni obaloutvrde. Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković objasnio je kako teku radovi na uređenju šetnice.

-U gradu Osijeku cilj nam je šetnicu, odnosno Promenadu učiniti još vrjednijom i kvalitetnijom zbog čega intenzivno radimo na spajanju Gornjeg i Donjeg grada. Riječ je o radovima na II. i III. poddionici koji izvrsno napreduju, a trenutno smo na oko 50% realizacije. Ukupno za sve tri dionice, od Željezničkog mosta do vojarne Vrbik u Donjem gradu vrijednost radova iznosi 100 milijuna kuna. Do kraja godine očekujemo da ćemo riješiti pitanje uređenja obale u Donjem gradu, a još će nam trebati godinu i pol da riješimo ovo područje podno KBC-a Osijek – istaknuo je Đuroković pohvalivši angažman Ivana Radića i Stipana Šašlina kao članova Nacionalnog vijeća za vode.

Župan Anušić napomenuo je kako se suradnja Hrvatskih voda i Županije ogleda u mnogobrojnim projektima čija vrijednost prelazi 2 milijarde kuna.

IMG 6459

– Ovo je najduža šetnica uz neku rijeku ne samo u Republici Hrvatskoj već i šire. Riječ je o projektu koji obuhvaća izgradnju pješačke i biciklističke stazu te uređenje obaloutvrde čime će grad Osijek zasigurno dobiti ljepšu vizuru, a građani funkcionalniji i kvalitetniji prostor za ugodniji boravak u prirodi. Moram istaknuti da su Hrvatske vode na područje Osječko-baranjske županije dosad investirale više od 2 milijarde kuna što nas čini izuzetno zadovoljnima jer sve projekte koje pripremimo u vrlo kratkom vremenu budu i realizirani – rekao je župan Anušić.

Ivan Radić, član Nacionalnog vijeća za vode napomenuo je kako je realizacija ovog projekta dugogodišnja želja mnogih Osječana.

– Rijeka Drava za nas Osječane predstavlja žilu kucavicu i drago mi je da radovi napreduju te da ćemo uskoro imati spojen Gornji i Donji grad, a ono što me posebno raduje su najave da će radovi krenuti i prema Višnjevcu odnosno Josipovcu. Važno je da se u sve uključi i Grad Osijek s izgradnjom i postavljanjem dodatnih sadržaja poput tematskih igrališta, za što ću se posebno zalagati u budućnosti – zaključio je Radić. (www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content