1. ŽNL Na blagdan Tijelova igra se 28. kolo: Čeka nas uzbudljiva borba za prve tri pozicije i ligaški opstanak

Pred nama su ostala još tri kola u 1. županijskoj nogometnoj ligi. Naslov prvaka osigurala je Sloga iz Zdenaca, dok ligu sigurno napuštaju Omladinac iz Korije, koji je zimus odustao od daljnjeg natjecanja i Mladost 1930. iz Čađavice.

U borbi za prve tri pozicije su Voćin, Mladost iz Čačinaca, Graničar Bušetina, Podravac iz Sopja i Bratstvo iz Gornjeg Bazja.

Borba za opstanak ovisi o nekoliko faktora: hoće li neka od tri prvoplasirane momčadi ići u 4. ligu Bjelovar- Koprivnica – Virovitica, a s druge strane hoće li najbolje momčadi iz 2. županijskih nogometnih liga ići u 1. ŽNL, tako da iz 1. županijske lige može ispasti od dva do četiri kluba. UZ već spomenute Omladinac iz Korije i Mladost 1930. iz Čađavice, najugroženiji su Ćeralije, Mladost iz Miljevaca i Dinamo iz Četekovca.

Danas (četvrtak) u 17 sati i 30 minuta, na sam blagdan Tijelova, igraju se utakmice 28. kola.

U Čačincima, u direktnoj borbi za vrh, igra domaća Mladost i Graničar Bušetina. Obje momčadi nisu toliko uvjerljive ovog proljeća, a pobjednik ovog susreta bit će bliži trećem mjestu na kraju natjecanja.

Utakmice između Rezovca i Bratstva iz Gornjeg Bazja uvijek su pune naboja i borbe za međusobni prestiž. Rezovac je u proteklih nekoliko kola u odličnoj formi i favorit je u povratničkoj utakmici na svoje Lanište, na koje se vraćaju nakon pet mjeseci igranja na virovitičkom TVIN-u. S druge strane, trener Bratstva Dario Gabrić ima nekoliko igračkih “aduta u rukavu” koji itekako mogu “zagorčati sudbinu” Rezovčana.

Mikleuš, koji je s nekoliko uzastopnih dobrih rezultata “uplovio” u sigurnu zonu, dočekuje Mladost iz Miljevaca kojoj bi pobjeda bila veliki korak u borbi za ligaški opstanak.

Ćeralije “pošto poto” moraju pobijediti na svom terenu Slavoniju iz Sladojevaca ako žele produžiti nadu za opstanak u ligi, a gosti iz slatinskog predgrađa neće se predati bez borbe, iako ne mogu računati na svog prvog vratara Vanju Dragojevića.

Gradina bi pobjedom u domaćem ogledu s Dinamom iz Četekovca gotovo osigurala opstanak u ligi, a u sličnoj poziciji su i Četekovčani.

Na stadionu Luka u Sopju domaći Podravac bi se pobjedom nad Voćinom uključio u borbu za prve tri pozicije, dok bi se Voćin svojim trijumfom učvrstio na drugom mjestu.

Vodeća Sloga iz Zdenaca dobit će pehar za osvojeni naslov prvaka, ali u njihovim redovima sigurno neće biti opuštanja te će na svom travnjaku ići na pobjedu s Mladosti 1930. iz Čađavice.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content